eur:
391.24
usd:
366.37
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Lékó Péter mondta az ünnepi beszédet Szegeden

Együtt ünnepeltek a pártok és a civil szervezetek képviselői az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján Szegeden.

"A nagy elődök, 1848 hősei különbözőek voltak, másban hittek, ás volt a neveltetésük, világnézetük, sokszor még az anyanyelvük is, ám volt egy kérdés, amelyben nem volt vita: hittek abban, hogy a szabadság és a demokrácia egyként fontos, létérdek mindenki számára" - mondta Lékó Péter nemzetközi sakknagymester ünnepi beszédében.

Szeged legifjabb díszpolgára szerint a legalapvetőbb elvárás, hogy nem vonjuk kétségbe a másik magyarságát, hazaszeretetét és tisztességét, csak azért, mert részletekről más a véleményünk.

A megemlékezés végén az önkormányzat, az egyetem, a közgyűlésben résztvevő pártok, így az MSZP, az SZDSZ, a Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői, valamint a civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Kossuth Lajos szobrát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×