eur:
389.4
usd:
363.39
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Gyurcsány: 1848 nem az utca forradalma volt

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint 1848 nem az utca, hanem a törvényhozás forradalma volt. A kormányfő a Művészetek Palotájában elmondott beszédében kiemelte: ami akkor történelmileg felülmúlhatatlan volt, az március 15-re már készen állt.

"Összetartozunk" - kezdte beszédét Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, aki kifejtette, mindegy hogy valaki "rakoncátlan diák, vagy a fénytől elforduló" idős ember.

"Ez egy nem szokványos ünnep és ne haragudjanak, ha nem szokványos beszédet mondok Önöknek" - folytatta a kormányfő, aki egy fél mondat erejéig utalt a csütörtöki nap történéseire is.

Gyurcsány Ferenc szerint 1848 a kereszténység felvételét követő időszak legnagyobb változását jelentette Magyarországon.

"Mindaz, amit nagyszerűnek gondolunk, ami történelmileg felülmúlhatatlan '48-ban, az nem az utcán történt, az már március 15-re készen volt. A törvényhozás és nem az utca forradalma volt. Ma úgy mondanák: reform" - jelentette ki a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta, hogy a március 17-én felálló új kormány áprilisra már törvényeket alkotott. A miniszterelnök kiemelte: akkor létezett közbizalom, amely a "bátor országgyűlési forradalom"mellett a 1848 egyik pillére volt.

"A haza több mint ami mi vagyunk, de mi is benne vagyunk" - mondta a miniszterelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×