eur:
391.3
usd:
366.73
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Van Gogh rekordot döntött

A rendszerváltás utáni leglátogatottabb tárlatnak bizonyult a budapesti van Gogh-kiállítás. A Szépművészeti Múzeumba e hétvégén várják a 400 ezredik látogatót. Az intézmény igazgatója elmondta: hamarosan jönnek az inkák és Peru művészete, valamint a Hundertwasser-életmű.

Nem csak Magyarországon, de az egész világon nagy közönségsiker: egy-egy vonzó név miatt százezrek állnak sorba, és ezen nevek közül Vincent van Gogh-é a talán a legelső - mondta az InfoRádiónak a Szépművészeti Múzeum igazgatója.

Baán László hozzátette: közel negyven gyűjteményből hetvenhét van Gogh-művet kölcsönöztek, nemcsak Európából, hanem az Egyesült Államokból is.

A kiállítás szervezői olyasmit akartak bemutatni, ami még sosem volt, és ami a hazai, de a közép-európai közönség figyelmét is felkelti, az óriási érdeklődés pedig azt mutatja, hogy jól döntöttek - közölte a múzeumigazgató.

A kiállítás, amely éppen van Gogh születésnapján nyílt meg, rekordszámú érdeklődőt vonzott: a rendszerváltozás óta budapesti múzeumba ennyi látogató nem tért be - jelentette ki Baán László.

Hétvégén érkezik majd be a tárlatra a 400 ezredik látogató, a kiállítás pedig - a hosszabbítás miatt - nem március 20-án, hanem április 1-jén zár, addig minden nap 9-től 21 óráig tekinthetők meg a holland mester művei - mondta a Szépművészeti Múzeum vezetője.

A múzeum eztán is közönségcsalogató kiállításokat tervez, május közepén nyit például az ...és akkor megérkeztek az inkák című tárlat, amely a spanyol hódítás előtti Peru művészetét mutatja be.

Õsszel Hundertwasser-kiállítás és egy huszadik századi művekből álló tárlat várja majd a közönséget - tájékoztatott Baán László.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×