eur:
391.27
usd:
366.62
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szilvásy: a rendőrség felkészült március 15-ére

A rendőrség felkészült a március 15-ére bejelentett események biztosítására - mondta a kancelláriaminiszter.

Szilvásy György elmondta: tudomásuk van arról, hogy szélsőséges csoportok rendbontásra készülnek a nemzeti ünnepen, de mindenkit arra biztat, hogy nyugodtan és félelem nélkül vegyen részt március 15. megünneplésében.

A Miniszterelnöki Hivatal vezetője hozzátette: a rendőrség kapcsolatban áll a nemzeti ünnepre bejelentett politikai nagygyűlések szervezőivel.

"Nagyon jelentős rendbontásra nem számítok" - mondta Szilvásy György.

A miniszter megjegyezte: ha a szélsőséges csoportok nem kapnak politikai támogatást a nemzeti ünnepen, akkor nem jelentenek veszélyt.

Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy az illetékes hatóságok komoly "megelőző munkát" folytatnak.

Egy kérdés kapcsán azt is közölte: tudomásuk van arról, hogy vidékről 1.500-5.000 forint közötti fejpénzért hoznának a fővárosba néhány száz olyan demonstrálót, akik a tömegben elvegyülve provokálnának.

A Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter közölte, hogy Budapestre március 15-ére 129 rendezvényt jelentettek be.

Ezek mintegy 10-15 százaléka a nemzeti ünnep alkalmából tartott megemlékezés, a többi demonstráció, tüntetés, vagy politikai nagygyűlés - mondta.

A Fidesz szóvivője közölte: a béke, a szabadság és az egyetértés jegyében rendezik meg március 15-i megemlékezésüket.

A Fidesz szabad március 15-ét szeretne, olyan nemzeti ünnepet, ahol minden jóakaratú és békés magyar polgár kockázat nélkül ünnepelhet az otthonában, kultúrházakban, vagy akár az utcán - tette hozzá Szijjártó Péter.

"Sajnáljuk, hogy a hatalom ezzel szemben a kormányprogram szintjére emelte a félelemkeltést. Hisztériakeltő kommunikációs kampány folyik" - írta a szóvivő, hozzátéve, hogy a Fidesz március 15-i ünnepségén megjelenőktől senkinek sem kell tartania.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×