eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Tatabányán valami szokatlan készül

Tatabányán indul az országban elsőként városi klímaprogram, amelynek két fő irányvonala a megelőzés és az alkalmazkodás. Az Európai Unióban és az Egyesült Államokban számos olyan település létezik, ahol helyi megoldásokkal próbálnak tenni az éghajlatváltozás káros hatásai ellen, illetve alkalmazkodni a megváltozott klimatikus viszonyokhoz.

A tatabányai önkormányzat a Magyar Tudományos Akadémia szociológiai intézetével szerződött a klímaprogram kidolgozására. A megelőzés és az alkalmazkodás a két fő iránya a városi klímaprogramnak - mondta el Antal Z. László.

Az MTA szociológiai intézetének főmunkatársa kiemelte: az első évben azt vizsgálják, hogy az üvegházhatású gázok kibocsátása csökkentésének és a megújuló energiaforrások felhasználásának milyen hatékony lehetőségei léteznek, valamint felmérik, hogy a lakosság mekkora érdeklődést mutat az éghajlatváltozás témája iránt
Bencsik János tatabányai polgármester közölte: a város saját forrásból készíti el a programot, és az önkormányzati beruházások is a környezetvédelmi szempontok figyelembe vételével történnek majd.
A program mintaként szolgálhat más települések ilyen jellegű stratégiájának megalkotásakor is - tette hozzá a városvezető.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×