eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Kivásárolnák a Schöpf-Merei Kórházat a dolgozók

Már a Fővárosi Közgyűlés is értesült arról, hogy a Schöpf-Merei Kórház és Anyavédelmi Központ dolgozói egy gazdasági társaságot alapítottak azért, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú intézményt - közölte Szolnoki Andrea, az egészségügyi bizottság elnöke.

Hétfői lapinformációk szerint a Schöpf-Merei Ágost Kórház vezetői kft.-t alakítottak, s vételi ajánlatot tettek a fővárosi önkormányzatnak.

Garamvölgyi György főigazgató és 11 társa együtt hozták létre az új gazdálkodási formát, hogy kivásárolják a fővárosi tulajdonú kht. teljes tulajdonjogát. A négyezer négyzetméteres területen magánkórházat szeretnének működtetni.

A Fővárosi Közgyűlés egészségügyi bizottsága elnöke hangsúlyozta: a társaság elővételi jogot fog élvezni, ha tesznek vételi ajánlatot. Szolnoki Andrea ugyanakkor hozzáfűzte: a kórház értékét az önkormányzat még nem mérette fel.

Garamvölgyi György közölte: rendelkeznek elegendő tőkével ahhoz, hogy kivásárolják a kórház teljes tulajdonjogát a fővárosi önkormányzattól. A főigazgató szerint a működtetési részleteket még nem dolgozták ki, de a kórház fenntartása mellett a szakmai képviseletet is célként tűzték ki.

Garamvölgyi György szerint ha sikerül a tervük, a jövőben a betegeknek az eddig az egészségbiztosító által finanszírozott összeget kell majd kifizetniük.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter múlt hét csütörtökén jelentette be, hogy három kórház szűnik meg áprilisban, köztük a Schöpf-Merei Ágost Kórház is.

Címlapról ajánljuk
“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

“Becsapott indiaiak” harcolnak az oroszok oldalán Ukrajna ellen

Kezdik feladni a reményt, hogy hazamehetnek azok az indiai állampolgárok, akik az ukrajnai frontokon harcolnak, az orosz hadseregben. Korai leszerelésükről még a nyáron állapodott meg Vlagyimir Putyin orosz elnök és a hozzá látogató Narendra Modi indiai miniszterelnök, de az átvert emberek egyelőre elkeseredettek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×