eur:
390.98
usd:
366.91
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Mi lesz a kórházbezárásokkal megtakarított pénz sorsa?

A kórházbezárásokról már döntött a kormányzat, arra azonban még nem adott választ, hogy az ágyak és az intézmények megszüntetése miatt felszabaduló egészségügyi forrásokat hogyan osztja vissza a megmaradó létesítményeknek az egészségbiztosító - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Semmelweis Egyetem rektora.

A kormányzati tisztviselők részéről sokszor elhangzott, hogy az egészségügy racionalizálása miatt felszabaduló forrásokat nem vonják ki a szektorból, hanem az ellátás javítására fordítják - emlékeztetett Tulassay Tivadar.

Molnár Lajos egészségügyi miniszter többször hangsúlyozta: egyetlen fillért sem vonnak el az egészségügyből: sem a megszűnő ágyak miatt felszabaduló forrásokat, sem az intézmények bezárásából, eladásából keletkező pénzeket.

Tulassay Tivadar szerint azonban eddig senki nem adott választ arra, hogy a pénz miként kerül vissza az ágazatba.

A rektor felhívta a figyelmet arra, hogy a négy orvosi egyetemhez tartozó klinikák 2003-hoz képest összesen 3,5 milliárd forinttal kaptak kevesebbet a betegellátásra 2006-ban.

Mint mondta, bár egyes betegségek ellátása után fizetett egészségbiztosítási támogatások emelkednek, ez azonban nem jelenti azt, hogy a kórházak több forráshoz jutnak.

Ha ugyanis a kormányzat limitálja, hogy az intézmények hány beteget láthatnak el, akkor összegszerűen nem emelkedik a forrásuk - tette hozzá Tulassay Tivadar.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Kínai autógyártó érkezéséről suttognak,  újabb gyár épülhet Magyarországon

Kínai autógyártó érkezéséről suttognak, újabb gyár épülhet Magyarországon

Egyre több arra utaló jel mutatkozik, hogy egy újabb autógyártó vállalat érkezhet Magyarországra, egészen pontosan a kínai Great Wall Motorl, vagy GWM. Már egy évvel ezelőtt is arról jelentek meg értesülések, hogy a vállalat az európai terjeszkedéshez gyártóközpontot hozna létre, és a hetekben Szijjártó Péter kínai látogatása és a kínai elnök Magyarországra érkezése kapcsán is felerősödtek a találgatások. Bár a hivatalos kommunikációban semmi konkrétum nem jelent meg eddig a GWM magyarországi terjeszkedéséről, az egyre hangosabb pletykák miatt megnéztük, mégis milyen cégről van szó.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×