eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Ilyenek a fővárosi luxusingatlanok

Hogyan képzel el egy luxusingatlant? Uszoda, szauna van benne? Netán fitneszterem? Ki kell ábrándítanunk. Budapesten azt kell megfizetni, hogy a szomszédban nem tartanak háziállatokat, vagy a házunk a világörökség része.

Jelenleg csaknem 900 ezer forint a luxus kategóriájú ingatlanok négyzetméterára a fővárosban - mondta el az InfoRádióban Mozsár István, egy luxusingatlanok közvetítésével foglalkozó nemzetközi hálózat magyarországi irodájának vezetője.

A legfontosabb szempont a lakás elhelyezkedése. Bár sokan sorolják lakásukat a luxuskategóriába - főleg, akik el akarják azt adni - az ide tartozó ingatlanok 80 százaléka ma nem forgalomképes.

Ennek oka az, hogy hiába építettek a lakásba drága burkolatot vagy kiemelkedő minőségű szanitereket, ha a szomszédban malacokat tenyésztenek. Ilyenkor nem lehet luxusingatlanként eladni a házat vagy a lakást.

A második legfontosabb szempont az épület kialakítása és stílusa. Ebben azonban jelentős elmaradásban vannak a magyarországi épületek.

A luxusingatlanokkal foglalkozó honlapok ugyanis igen ritkán kínálnak olyan lakásokat, amelyekhez például úszómedence tartozna.

Mozsár István szerint a hazai árak még mindig elmaradnak a nemzetközi átlagtól, és nem csak a bécsitől, de a prágaitól is.

A vevők csak néhány igen különleges helyszínért hajlandók csak mélyen a pénztárcájukba nyúlni. Ilyen például az Andrássy út, amely a világörökség része.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×