eur:
394.06
usd:
355.48
bux:
72297.19
2024. szeptember 8. vasárnap Adrienn, Mária

Szolgálati kocsik árából fizetik a szegények tandíját - képgaléria!

Az Útravaló ösztöndíjprogramra fordítja a kormány a minisztériumi autók értékesítéséből befolyt bruttó 150 millió forintot. Ezzel további mintegy ezer rászoruló diák kap segítséget tanulmányai elvégzéséhez - közölte a Kormányszóvivői Iroda.

A kormány úgy döntött, hogy bővíti az ösztöndíjprogram forrásait. Mostantól többen pályázhatnak az Útravaló program Út a szakmához alprogramjára.

Bevonják a programba a szakiskola második szakképző évfolyamára

járó tanulókat és a felzárkóztató oktatásban résztvevő diákokat, valamint a tanulószerződéssel rendelkező fiatalokat.

A halmozottan hátrányos helyzetű tanulókat oktató településeken a mentorok a jelenlegi öt helyett nyolc tanulót is vállalhatnak.

Az ösztöndíjpályázatok elbírálóinak ezentúl a tanuló családjának jövedelmi helyzetét és az egy háztartásban élők számát is figyelembe kell venniük.

A programot még az első Gyurcsány-kormány indította el, azóta több mint 27 ezer diák és segítő tanár részesült ösztöndíjban.

A Fidesz szerint azonban a minisztériumi autók eladásáról szóló bejelentés nem egyéb, mint ócska, a szocialistáktól jól ismert PR-fogás - közölte Cser-Palkovics András, az ellenzéki párt helyettes szóvivője.

Címlapról ajánljuk
Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban
5-0

Kínosan nagy zakót kapott a magyar válogatott Németországban

A magyar válogatott az első félidő után még „csak” egygólos hátrányban volt Düsseldorfban a németek ellen, ám a második játékrészben súlyos vereségbe szaladt bele. A Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának első fordulójában: Németország–Magyarország 5-0.

Támadás az elektromos autók ellen: minden autós fizessen

A megtett kilométerek után fizessenek az autósok – ezt akarja a brit kormánytól egy közlekedési témákra szakosodott civilszervezet, az úgynevezett „nettó zéró” klímacéllal összefüggésben. A Campaign for Better Transport (Kampány a jobb közlekedésért) nevű, 50 éve működő lobbicsoport először csak az elektromos kocsikat említette, de gyorsan módosította ajánlását.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.09. hétfő, 18:00
Nagy Márton
nemzetgazdasági miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×