eur:
394.91
usd:
356.6
bux:
72622.51
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Újabb négy kisebbségi szervezetet vett nyilvántartásba az OVB

Újabb négy szervezetet vett nyilvántartásba az Országos Választási Bizottság a kisebbségi önkormányzatok márciusi választására, ezzel 39-re emelkedett a testület által regisztrált szervezetek száma.

Az Országos Választási Bizottság nyilvántartásba vette az Arménia Népe Kulturális Egyesületet, a Budapesti Román Egyesületet, a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetségét, valamint az Európai Unió Roma Ifjúságáért Egyesületet.

A kisebbségi szervezeteknek február 6-ig kell nyilvántartásba vetetniük magukat a választási bizottságoknál ahhoz, hogy részt vehessenek a március 4-i országos, illetve területi kisebbségi önkormányzati választásokon.

Az, hogy egy szervezet nyilvántartásba vettek az őszi választásokra, nem elegendő a tavaszi választásokon való részvételre, az arra jogosult szervezeteknek most újra regisztráltatniuk kell magukat a választási bizottságoknál.

Az OVB eddig hét országos kisebbségi listát regisztrált.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Megtudtuk, hogy mire költi Magyarország a nagy kínai hitel egy részét

Elektromos gépjármű töltőállomások vidéki telepítésére költi a kormány az idén tavasszal felvett 1 milliárd eurós kínai hitel egy részét – tudta meg a Portfolio. Ezt a célt az EU-s helyreállítási hitelkeret terhére tervezte megvalósítani a kormány a megjelenés előtt álló, 28 milliárd forintos pályázatból. A brüsszeli pénz azonban valószínűleg nem, vagy késve érkezik meg, ezért tervezi beforgatni a pályázat mögé a kínai hitelt a kormány; addig pedig jól jön a magyar állami költségvetésnek a tavasszal már felvett kínai pénz. Értesülésünk afelé mutat, hogy nemcsak a 28 milliárdos készülő, hanem a már megjelent 30 milliárd forintos elektromos járművásárlási EU-pályázat mögé is a kínai hitel egy részét forgatja be a kormány.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×