eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Kóka is pályázik Kuncze székére

Kóka János gazdasági miniszter is indul az SZDSZ elnöki posztjáért, ezt hivatalosan jövő szerdán jelenti be.

"Tegnapelőttre állt össze a szükséges jelölés, és ma már azt tudom mondani, hogy összegyűlt több mint 100 egyéni és több mint 10 csoport jelölés, amelynek bármelyike önmagában is elég lenne ahhoz, hogy az ember elnökjelöltként indulhasson" - fogalmazott a politikus a közszolgálati televízióban.

Hozzátette: jövő szerdai bejelentéséig nyilván ennél sokkal nagyobb számú jelölés gyűlik össze.

Arra a kérdésre, hogy szerinte szükség van-e a kormány átalakítására, Kóka János azt felelte: erről a miniszterelnöknek kell döntenie.

A gazdasági miniszter előtt Fodor Gábor, a liberális párt ügyvivője jelentette be hivatalosan, hogy pályázik az SZDSZ elnöki tisztére.

Õ feltétlenül szükségesnek tartja a jelenlegi koalíciós kormány átalakítását, mert szerinte csak ezzel lehet megállítani a kormányzati hitelvesztést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×