eur:
394.67
usd:
355.37
bux:
72401.82
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Elbocsátások a debreceni Kenézy kórházban

Finanszírozási okok miatt 280 alkalmazottat, köztük 67 orvost bocsátanak el a debreceni Kenézy Gyula kórházból. A Hajdú-Bihar megyei önkormányzat rendkívüli ülésén fogadta el az intézmény menedzsmentjének előterjesztését.

A fenntartó megyei közgyűlés elnöke emlékeztetett: egy tavaly nyári kormánydöntés miatt havi 125 millió forinttal csökkent a kórház finanszírozása, így éves szinten 1,5 milliárd forint az intézmény bevételkiesése.

Rácz Róbert hozzátette: a létszámcsökkentés elsősorban a fekvőbeteg-ellátó osztályokat és a labordiagnosztika területét érinti.

A döntés után Ónodi-Szűcs Zoltán, a kórház főigazgató-helyettese elmondta: az alkalmazottaknak március 12-ei dátummal mondanak fel; a jövő héten a kórház menedzsmentje személyesen közli a döntést az érintettekkel.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Zelenszkij magyarázatot adott a fejcserékre, az ukrán főparancsnok megvédte a kurszki offenzívát – Háborús híreink pénteken

Volodimir Zelenszkij csütörtök esti videóüzenetében magyarázatot adott arra, miért volt szükség az elmúlt napokban látott jelentős kormányátalakításra. Az ukrán elnök elmondta, az a cél, hogy a kormányzati intézmények olyan aktívak legyenek, amennyire csak lehetséges, jóval aktívabbak, mint korábban. Eközben Olekszandr Szirkszkij, az ukrán haderő főparancsnoka a CNN-nek adott exkluzív interjújában elmondta, azért volt szükség az augusztus 6-án kezdődött kurszki offenzívára, mert Oroszország új támadást tervezett Ukrajna ellen Kurszk felől. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz–ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×