eur:
393.26
usd:
353.76
bux:
0
2024. szeptember 6. péntek Zakariás

Visszavonhatják Aba Botond 4 és fél milliós prémiumát

Vizsgálatot kezdeményezett Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes Aba Botond korábbi BKV vezérigazgató nettó 4 és fél millió forintos prémiuma ügyében.

A BKV január elején leváltott vezérigazgatója egy hónapja nettó 4 és fél millió forintos prémiumot kapott. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes most azért kezdeményez vizsgálatot, mert véleménye szerint Aba Botondnak úgy ítélte meg a BKV igazgató tanácsa a prémiumot, hogy arról a tulajdonos fővárosi önkormányzat nem tudott, ráadásul nem volt aláírva a cégvezető menedzser-szerződése sem.

Dancs Gábor a Főpolgármesteri Hivatal közlekedésfejlesztési tanácsnoka az InfoRádiónak elmondta, hogy a prémium kiutalására az igazgatóságnak joga volt, ám azt a főváros vissza is vonhatja.

Erről a fővárosi önkormányzat gazdasági bizottsága dönthet tavasszal, amikor az üzleti eredmények ismeretében megállapítják: teljesítette-e Aba Botond azokat a feladatokat, amelyért a célprémium jár.

Demszky Gábor főpolgármester korábban azt közölte, hogy a vezérigazgató a rossz teljesítménye miatt nem kap prémiumot. Hagyó Miklós szocialista főpolgármester-helyettes december 15-én jelentette be a BKV vezetőjének menesztését.

Címlapról ajánljuk
Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon
Migráció

Hatalmas változások zajlanak most a Balkánon

A Migrációkutató Intézet legfrissebb elemzése szerint Olaszország, Szlovénia és Horvátország államközi együttműködése arra példa, hogy a nemzetállamok regionális alapon is megosztják erőforrásaikat, illetve közösen lépnek fel az irreguláris migráció elleni küzdelemben.
VIDEÓ
Lesznek még újságírók 5 év múlva? És más szakmák?

Lesznek még újságírók 5 év múlva? És más szakmák?

Ma már egy cégvezető sem tekinthet el attól, hogy a mesterséges intelligenciát a vállalatoknak muszáj valahogy integrálniuk a saját működésükbe, különben versenyhátrányba kerülnek. Ennek a folyamatnak megvannak a lépései és nem merülhet ki abban, hogy bizonyos kollégák megtanulják jól használni a ChatGPT-t. Sólyom Balázzsal, a Trendecy Online Zrt. Chief Data Officerével többek között arról beszélgettünk, hogy mennyire felkészültek a magyar cégek az AI fogadására, tisztában vannak-e adataik értékével, mi lesz a médiával az AI-viharban és lesznek-e klasszikus újságírók 5-10 év múlva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×