eur:
387.28
usd:
357.13
bux:
68051.96
2024. május 23. csütörtök Dezső

Már január végétől lehet uniós pénzekre pályázni

Elsősorban a szegényebb régiókból várnak jelentkezőket az Új Magyarország Fejlesztési Terv első pályázataira. A harminc millió forintos támogatásból vállalkozásfejlesztési és munkahelyteremtő beruházásokhoz lehet pénzt szerezni.

Bajnai Gordon fejlesztéspolitikai kormánybiztos a múlt héten találkozott az Európai Bizottság képviselőivel, és megegyeztek a pályázatok kiírásának ütemtervéről - mondta az InfoRádiónak Baráth Etele szocialista politikus.

Baráth Etele hozzátette: négy hónap áll a bizottság rendelkezésére, hogy elfogadja az operatív programokat, az első pályázatok kiírása azonban már januárban megkezdődik, és a hét év során kiosztható 800 milliárd forint 10-15 százalékát már idén odaítélhetik a tenderek győzteseinek.

A hónap végétől elsősorban az elmaradott kistérségek, valamint a kis- és közepes vállalkozások fejlesztésére, valamint az alacsony képzettségűek számára nyújtott tanulási lehetőségek finanszírozására szánt pénzekre, összesen mintegy 30 milliárd forintra lehet pályázni - mondta a szocialista politikus.

Az EU kérdéseket tett fel

A három lépcsős folyamat során az újabb pályázatokat akkor írják ki, amikor már világossá válik, hogy a bizottságon belül egyetértés van bizonyos témákban. A harmadik csomag kiírására az összes operatív program elfogadása után, vagyis májusban kerülhet sor - közölte Baráth Etele.

A szocialista politikus cáfolta a Fidesz állítását, miszerint az unió megszüntette a tárgyalásokat az operatív programoktól.

Baráth Etele elmondta: az EU kérdéseket tett fel a decemberben benyújtott listával kapcsolatban, ezekre pedig hamarosan megkapta a választ, éppen ezért jártak itt az Európai Bizottság képviselői.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

Növeli részesedését a Hankook a a Hanon Systemsben

A Hankook & Company vállalatcsoport növeli részesedését a világ második legnagyobb autó hő- és energiaszabályozási technológiákkal foglalkozó cégében, a Hanon Systemsben. Az akvizíció, várhatóan még az idei év végéig befejeződik. A lépéstől a Hankook azt várja, hogy a cégcsoport a 30 legnagyobb koreai vállalat közé kerüljön - derült ki a vállalat közleményéből.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×