eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Az MSZP-tagoknak kötelező lesz a Gyurcsány-írást terjeszteni

Üzleti okokra hivatkozva nem árulta el a Magyar Szocialista Párt, mennyibe került Gyurcsány Ferenc írásának megjelentetése a Népszabadság pénteki számában. Nyakó István, a párt szóvivője elmondta, az új politikai szezon indokolta a miniszterelnök gondolatainak publikálását, amit minden párttagnak "kötelessége is lesz (...) terjeszteni, annak a szellemiségét eljuttatni mindenkihez".

Mennyibe került Gyurcsány Ferenc írásának közlése?

Kár forintosítani, hiszen a Magyar Szocialista Párt - mint minden költségvetésből is gazdálkodó magyarországi párt - az elszámolását, pénzügyi beszámolóját beadja az Állami Számvevőszéknek, majd az megjelenik a Magyar Közlönyben. Ott tehát utána tudnak nézni bármelyik párt, így a Magyar Szocialista Párt hirdetési és rendezvénykiadásainak, támogatási rendszerének.

Ha nyilvános, akkor miért nem árulják el most?

Én azt szeretném, hogy majd együtt értékeljük a pártok ilyen típusú kiadásait. Szerintem ez így kiegyensúlyozott lesz...

Ha miniszterelnökként publikálta Gyurcsány Ferenc ezt az írást, akkor miért nem a Miniszterelnöki Hivatal finanszírozta? Ha pedig az MSZP finanszírozta, aminek Hiller István az elnöke, akkor miért nem ő írta, miért egy elnökjelölt?

Szerintem ez egy álkérdés. A Magyar Szocialista Párt büszkén vállalja miniszterelnökét és annak gondolatait is. Ezért a Magyar Szocialista Párt finanszírozta.

Ez akkor tulajdonképpen egy fizetett politikai hirdetés?

Ha Ön úgy akarja felfogni, hogy ez egy fizetett politikai hirdetés, akkor felfoghatja úgy is. Én azt gondolom, hogy ez egy politikai kezdeményezés volt. Észlelve azt, hogy a magyar közélet hangneme, hangulata rossz irányba megy el, talán már el is ment abba az irányba, valahogy vissza kell csalogatni a Parlament falai közé a normális politikai diskurzust. Ezt a célt szolgálja ez az írás.

A kommunikációnak miért ezt a formáját választották?

Az országos napilap azt a célt szolgálja, hogy minél több emberhez eljusson. Márpedig mai információink szerint a Népszabadság a legnagyobb példányszámú politikai napilap. Nem csak a párttagsághoz szólt a miniszterelnök. Hozzáteszem: a párttagságnak, miután ez az írás megjelent, kötelessége is lesz ezt az írást terjeszteni, annak a szellemiségét eljuttatni mindenkihez. Ezt fontosnak tartom.

Miért most?

Új év, új politikai szezon kezdődik. Február 5.-én még csak a bizottsági ülések kezdődnek el és ha jól emlékszem 15.-én ül össze először a parlament.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 18. 10:22
×
×
×
×