eur:
389.54
usd:
363.13
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Jó alkupozícióban vannak az új lakások vásárlói

Egyre nehezebb eladni az új építésű lakásokat, ezért a vásárlók komoly árengedményeket alkudhatnak ki - mondta az InfoRádiónak Belyó Pál, az Ecostat igazgatója. A cég negyedévenként megjelenő Ingatlanbarométere szerint az irodaépületek piaca továbbra is lendületesen nő.

Az Ecostat igazgatója közölte: tavaly az ingatlanpiac csökkenő teljesítményt mutatott, mérséklődött a lakásépítés és értékesítés dinamikája. Az építőipar 3,5 százalékkal esett vissza, de az intézet arra számít, hogy idén élénkül majd a lakás- és építmény-felújítás piaca.

Az új lakások ára egyre inkább alku tárgyává válik, általánossá vált az emeletenkénti eltérő árképzés. A nehezen és lassan értékesíthető új lakások forgalmának gyorsítására jelentős kedvezményeket adnak az építtetők - hangsúlyozta Belyó Pál.

A szakember kitért arra, hogy a használt lakások forgalma is lassult, a nagy, jó beosztású lakások iránti kereslet viszont megmaradt. Belyó Pál arra számít, hogy idén csak a főváros és vidéki nagyvárosok központjában lévő használt lakások forgalma nőhet.

A lakótelepi lakások értékesítése továbbra is sokáig tart, a kis alapterületű lakások helyett pedig ma már inkább az egy-másfél szobás ingatlanokat keresik - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×