eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vizitdíjfizetés sms-ben

Ha a rendszer beválik, akár sms-ben vagy telefonon is letudható lesz a vizitdíj. Ehhez nem kell majd mást tenni, mint regisztrálni, és feltölteni a vizitdíj-számlánkat. Január végén kezdik tesztelni a mobiltelefonos vizitdíj-fizetési rendszert a budapesti Szent Imre Kórházban.

Lónyai Tamás, az Első Mobilfizetés Elszámoló Zrt. igazgatósági tagja elmondta, hogy a szisztéma a parkolási díj mobilon történő kifizetéséhez hasonlít: itt is regisztrálni kell, a beteg pedig ezután sms-ben vagy egy zöld szám felhívásával letudhatja a vizitdíjat.

A regisztrációkor a parkolási díjak esetében az autó rendszámát rögzítik, a vizitdíj esetében pedig a TAJ-számot fogják. Wap-on, interneten vagy a hangposta segítségével is be lehet majd jelentkezni - mondta Lónyai Tamás.

Hozzátette: minden, a rendszerbe bekapcsolódó kórház kap egy 80-as, azaz ingyenesen hívható telefonszámot, ezt kell majd felhívni vagy erre kell sms-t küldeni.

A kórház pedig értesítést kap a rendszer üzemeltetőjétől arról, hogy megtörtént a vizitdíj befizetést.

Más helyett is fizethetünk

A rendszer képes lesz arra is, hogy más helyett tudjuk le a vizitdíj-fizetést. Így például az idős szülők helyett gyermekeik is regisztrálhatnak, csak a TAJ-számnak kell stimmelnie.

A 80-as szám hívása nem kerül pénzbe, ha valaki sms-t küld, annak egy normál szöveges üzenet díját kell kifizetnie.

A rendszer üzemeltetőjének a kórház fogja kifizetni a tranzakciós költséget.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×