eur:
393.59
usd:
368.11
bux:
66311.1
2024. április 24. szerda György

Keményebben lépnének fel a szervezett bűnözés ellen

A többi között a szervezett bűnözés elleni törvény megalkotására tettek javaslatot a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetői az igazságügyi és rendészeti miniszternek.

Petrétei József elmondta: azért látogatta meg a Nemzeti Nyomozó Iroda vezetőit, hogy személyesen vitassák meg a szervezet munkájának javításához, és hatékonyabbá tételéhez szükséges lépéseket.

Az igazságügyi és rendészeti miniszter hozzátette: át kell tekinteni, hogyan lehet bővíteni a szervezett bűnözés elleni fellépés eszköztárát, elsősorban a szervezett bűnözésből származó vagyonok felderítését, illetve a hatékony vagyonelkobzást.

A tárcavezető értékelése szerint az NNI rendkívül jól végzi munkáját, és sokat javult a szervezett bűnözés elleni fellépése is.

Petrétei József elmondta, az NNI felderítő tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy tavaly csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma.

Lázár János, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának fideszes elnöke azt mondta: a rendőrséget vissza kell terelni a szakmaiság útjára. "Az elmúlt esztendő arról szólt, hogy a rendőrség életében a politika töltött be fontos szerepet. A rendőrség politikai szereplővé vált" - közölte.

Az ellenzéki politikus szerint a szakmaiságnak kell dominálnia a rendőrségnél, ha ez megvalósul, akkor a Fidesz kész tárgyalni szakmai kérdésekről, például a rendőrség és a határőrség integrációjáról, illetve a szervezett bűnözés elleni küzdelem erősítéséről.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×