eur:
392.56
usd:
366
bux:
66887.72
2024. április 25. csütörtök Márk

Ismét megjelent a madárinfluenza Magyarországon

Madárinfluenza gyanúja merült fel egy Csongrád megyei lúdtartó telepen - közölte Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára. A telepen egy vasárnapi bejelentés nyomán vizsgálódott a hatóság.

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium szakállamtitkára közölte: a Csongrád megyei telepen 3300 ludat tartanak, melyek közül 30-40 állatnál tapasztalhatók idegrendszeri betegség tünetei. Az állatállományban elhullást is észleltek.

Benedek Fülöp közölte: az elhullott állatok kórbonctani vizsgálata is megtörtént, amelynek nyomán a vizsgálatot végző állatorvosok megerősíthetőnek ítélték a madárinfluenza gyanúját. A legutóbbi helyszíni jelentés szerint hétfő reggelre újabb állatok pusztultak el az állományban.

Az állategészségügyi előírásoknak megfelelően hétfő reggel a telepről 5 libatetemet küldtek Budapestre, az Állategészségügyi Diagnosztikai Igazgatóság zuglói laboratóriumába, hogy a szükséges ellenőrző vizsgálatokat akkreditált intézetben végezzék el.

Ezzel párhuzamosan kijelölték az előírt védő- és megfigyelési zónát a körzetben. Az állategészségügyi hatóság intézkedett az előírt szűrés megszervezéséről is. Az agrártárca értesíti az illetékes nemzetközi szervezeteket, eleget téve tájékoztatási kötelezettségének.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×