eur:
393.25
usd:
354.81
bux:
72243.41
2024. szeptember 5. csütörtök Lőrinc, Viktor

Fenyő-gyilkosság: közel a megoldás?

Nyugdíjba vonul a rendőrség egyik legsikeresebb gyilkossági nyomozója, a magyar Derrickként emlegetett Kovács Lajos. Õ eddig a Nemzeti Nyomozó Iroda "döglött ügyek osztályát" vezette, amely az elmúlt 8 évben 25 megoldatlan emberölési ügyet vizsgálva több mint egy tucat esetben találta meg a tetteseket.

Nyugdíjba vonulása után továbbra is a rendőrségnek dolgozik majd - már tanácsadóként - Kovács Lajos.

A nyomozó az InfoRádióban elmondta: vannak ügyek, amelyek félbemaradtak, és addig szeretne a rendőrségnél dolgozni, amíg ezek le nem zárultak.

Ilyen például Fenyő János megölésének ügye, amely a nyomozó véleménye szerint nem áll messze attól a ponttól, hogy el lehessen dönteni: érdemes-e az ügyben valakit meggyanúsítani.

"Meggyőződésem, hogy viszonylag pontos vonalakkal be tudjuk határolni, mi történhetett Fenyő Jánossal, és miért" - mondta Kovács Lajos, hozzátéve: néhány hónap alatt eldől, összeszedhetőek-e a bizonyítékok.

Kollektív eredmények

A nyomozó nevéhez fűződik többek között Magda Marinko elfogása, Farkas Helga meggyilkolásának felderítése, és az ismert balatoni vállalkozó, Szlávy Búcsú gyilkosának megtalálása is.

Ezek mindig kollektív munkának az eredményei - emelte ki a nyomozó.

Kovács Lajos hozzáfűzte: olyan vezető szeretett volna lenni, aki nem csak bent ül az asztalnál, hanem kimegy a helyszínre. Szeretett kihallgatni, szerette a házkutatást és az adatgyűjtést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Bendarzsevszkij Anton: Zelenszkij a saját népszerűségét védi a miniszterek cseréjével

Csaknem a fél ukrán kormány lemondott az elmúlt napokban, szerdán a külügyminiszter is távozott. A posztsztovjet térség szakértője szerint az ukrán elnök teljes kormányváltással enyhítené a politikai és társadalmi feszültséget, így a felelősséget is elháríthatja magától az államfő, akinek hiába járt le a mandátuma, várhatóan a háború végéig a posztján maradhat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.05. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×