eur:
396.27
usd:
367.3
bux:
73550.81
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Stumpf: "nem lehet minden hülyeséget bemagyarázni"

A kormány féléves munkájának értékelése nem mond újat az országnak, és nem ad választ arra a kérdésre, hogy a kormány miként kezeli a megszorítások társadalmi hatásait - mondta el az InfoRádióban a Századvég Alapítvány elnöke.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök vasárnap jelentette meg a kormány honlapján az Új Magyarország elnevezésű összefoglaló anyagot, amelyben a kormány első fél évét összegzi.

Az eredeti dokumentumot itt olvashatja.

Stumpf István szerint a miniszterelnök feltehetően azt a javaslatot kapta a kampánytanácsadóitól, hogy fontos lenne önkritikát gyakorolnia.

Ez az önkritika azonban az Orbán-kormány kancelláriaminisztere szerint nem illeszkedik szervesen a Gyurcsány Ferenc által kiadott jelentéshez.

A közölt adatok kapcsán Stumpf István azt mondta: azok sokkal inkább egy KSH-jelentésbe valók, mint egy kormányzati összegzésbe.

Az elemző szerint a dokumentum sok újdonságot nem rejt, inkább a kormány célkitűzéseit foglalja össze.

Ebben az értelemben pedig a konvergenciaprogram folytatásának is tekinthető - mondta a Századvég Alapítvány vezetője.

De Gyurcsány Ferenc "itt már kicsit termelési riportszerűen" taglalja, hogy mit sikerült eddig elérni. Arról azonban az írás nem szól, hogy mindez milyen társadalmi környezetben valósult meg, és hogy az intézkedéseknek milyen következményei vannak - tette hozzá.

Annak kapcsán, hogy a miniszterelnök bevallása szerint a kormány elrontotta a reformok kommunikálását, Stumpf István azt mondta: "lassan elérkezünk a kommunikáció határáig. A virtuális valóságot pedig nem lehet büntetlenül összekeverni a tényleges valósággal".

"Az embereknek nem lehet minden hülyeséget bemagyarázni" - jelentette ki az elemző, aki szerint amint elmúlnak az ünnepek, és világossá válik az emberek számára, hogy melyek azok a lépések, amelyekről jelenleg még csak beszél a kormány, a kabinet elszámoltatásának kényszere sokkal erősebb lesz, mint most.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

A magyar szakszövetség tiltakozik Hámori Luca negyeddöntős ellenfele miatt

A MÖSZ a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.02. péntek, 18:00
Nagy Sándor Gyula
Latin-Amerika kutató, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×