eur:
395.32
usd:
365.6
bux:
73928.84
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

"Mindenki egyre több ügyfelet próbál megtámadni"

A megszorítások a lakosságot hosszú távon megtakarításra ösztönzik, amelynek egyik hiteles formája ma már a biztosítás - vélte az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója. Kepecs Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: kisebb csökkenésre a biztosítók is számítanak.

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója szerint a tapasztalataok azt mutatják, hogy amikor a lakosság számára nehezebb időszak következik, akkor az emberek hosszabb távra is elkezdenek takarékoskodni.

Ennek elsősorban az az oka, hogy nem tudják, meddig tartanak a megszorítások. Ez elsősorban az életbiztosításoknak kedvez - mondta Kepecs Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában.

A vezérigazgató szerint ma már minden biztosító abba az irányba halad, hogy egyre több ügyfele legyen. "Mindenki egyre több ügyfelelet próbál megtámadni és kihasználni azt a lélektani pillanatot, hogy nehezebb idők jönnek, ezért most mindenképpen meg kell takarítani" - fogalmazott Kepecs Gábor.

Az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. vezérigazgatója úgy vélte, hogy a lakossági megtakarítások mértéke 1-2 évig nem fog növekedni. A szakember szerint az a döntő kérdés, hogy a biztosítás hitelesebb-e mint a többi megtakarítási forma.

Az életbiztosítási piac idén 10-15 százalékkal nőtt a folyamatos díjú szerződéseknél és ez Kepecs Gábor reményei szerint jövőre is megmaradhat, de kis csökkenésre a biztosítók is számítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

Irány Lille: a spanyolok elleni sikerrel továbbjutott a női kézilabda-válogatott

A magyar csapat háromgólos hátrányt dolgozott le, aztán már öttel is vezetett, de a második félidőben ismét kiélezetté vált a találkozó a spanyolok ellen a párizsi olimpián. A hajrát a mieink bírták jobban, és 27-24-es győzelemmel biztosan ott vannak a legjobb nyolc között.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×