eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Szilvásy: a Fidesz a haladás ellen küzd

A kancelláriaminiszter szerint meg lehet győzni az embereket a reformok fontosságáról, ha népszavazásra kerül a sor. Szilvásy György Az InfoRádió Aréna című műsorában úgy vélte: a Fidesz a haladás ellen küzd, amikor népszavazással akar gátat szabni az átalakításnak.

Ha népszavazásra kerül a sor, akkor "természetesen be fogjuk bizonyítani, hogy ez a népszavazási kezdeményezés, a reformellenesség, a helyben járás, a leszakadás igényével volt kezdeményezve, és bemutatjuk azokat a reformlépéseket, amelyek hitelesítik a kormány törekvéseit, és megmutatják az országnak azt, hogy hogyan tudunk felzárkózni" - jelentette ki Szilvásy György.

A kancelláriaminiszter hangsúlyozta: a kormánynak nem szabad engednie, hogy az emberek a látszat alapján ítéljenek, meg kell mutatni nekik a valóságot.

Szilvásy Görgy szerint a valóság az, hogy a Fidesz "változatlanság melletti felhívását" követve, ismételten olyan helyzetbe jutna az ország, amelyben az ideihez hasonló intézkedéseket kell végrehajtani.

"Az emberek tudják ezt, a visszajelzésekből látszik is, hogy világosan értik, hogy ez nem egy öncélú intézkedéssorozat, amit teszünk, és hogy a reformokra szükség van. Reform nélkül leszakadunk, reform nélkül nem lesz tartós egyensúly, nem lesz tartós növekedés" - vélekedett a kancelláriaminiszter.

Az unió felszólítása nélkül is kiteljesednek a reformok

Annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság keddi értékelésében azt írta: Magyarország korlátozott előrehaladást ért el a nemzeti versenyképességi reformprogramban, és növelnie kell a változtatás ütemét, illetve terjedelmét, Szilvásy György azt hangsúlyozta, hogy a tervek szerint egyébként is jövőre teljesednek ki az idén elindított reformfolyamatok.

Arra a felvetésre, hogy számos kormányzati intézkedést az alkotmánybíróság előtt támadtak meg különböző szervezetek és az ellenzék, a kancelláriaminiszter közölte: bízik abban, hogy a kormány intézkedései és az elindított reformok kiállják az alkotmányosság próbáját.

Szilvásy György szerint az eddigi döntések is azt mutatják, hogy a benyújtott törvények mennyiségéhez képest kicsi a hibaszázalék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×