eur:
391.25
usd:
366.47
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hova érdemes költözni?

Egyre kevesebben költöznek ki a fővárosból az agglomerációba, egyértelműen lelassult az elvándorlás az utóbbi években. Ugyanakkor több Budapest-környéki település is népszerű maradt. Van, ahol már 4 millióért lehet telket venni, van, ahol akár 60 milliót is ki kell fizetni érte - írja a Portfolio.hu. Lapszemlénk.

Európa egyik legfontosabb heroin-tranzitországává válik Magyarország - írja a Népszabadság. Ahogy Afganisztán egyre nagyobb szerepet játszik a világ heroin-termelésében, úgy nő Magyarország, illetve a Magyarországon átvezető, Nyugat-Európába tartó "heroin-utak" jelentősége.

Albán, török, kurd és magyar bűnözői csoportok szervezik a kábítószer-szállítást, nagyjából ugyanazok, akik jó pénzért keletről embereket csempésznek Magyarországra, illetve tovább nyugatra.

Bőven lesz karácsonyra hal és baromfi, az árak pedig lényegében a tavalyi szinten stagnálnak majd - közölték a Magyar Nemzettel az ágazati vezetők. Elmondásuk szerint egyébként mindkét ágazat jövedelmezősége erősen csökkent.

A svájci székhelyű Világgazdasági Fórum jelentése szerint Dánia áll az első helyen a lisszaboni uniós irányelvekben foglaltak végrehajtásában - olvasható a Napi Gazdaságban. Az új tagok közül Észtország áll a legjobban, de Csehország és Szlovénia is megelőzi Magyarországot, amely a 17. helyre került.

A Világgazdaság arról számol be, hogy havi 1,2 millió forintnál is többel díjazhatják a hazai vállalatok a pénzügyi igazgatók teljesítményét. Sőt, mivel az alapfizetés mellett mozgó bér és prémium is megilleti őket, így átlagos éves készpénzjövedelmük meghaladhatja a 18 millió forintot - többek között ez derült ki az egyik tanácsadó kft. 2006-os kompenzációs adatbázisából.

A pénzügyi posztokon a változó jövedelem általában 10-15 százalék az alapbérhez képest, ez alól kivétel a pénzügyi igazgatói állás, ahol 20-25, valamint a junior pozíció, ahol 10 százalék alatti is lehet ennek mértéke.

Érdemes-e kiköltözni a fővárosból az agglomerációs falvakba? Erről készített elemzést a Portfolio.hu. Szakértők szerint lelassult az utóbbi időkben a kiköltözés mértéke, de több kistelepülés még így is népszerű maradt. Építési telket már 4 millió forinttól kaphatunk, de a frekventált helyen akár 60 millió forintot is ki kell fizetni érte.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×