eur:
391.03
usd:
366.05
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

MDF: csökkenthető a lombikbébi-támogatás

Az MDF elképzelhetőnek tartja, hogy a meddő párok kevesebb ingyenes lombikbébi beavatkozáson vehessenek részt a jövőben. Magyarországon évente csaknem kétezer lombikbébi születik, száz párból kettőnek orvosi segítségre van szüksége a gyermekvállaláshoz.

Egy-egy beavatkozás igen költséges, az állam kiadásai elérhetik a 250-350 ezer forintot is. Ez nem azt jelenti, hogy a pároknak ingyenes a mesterséges megtermékenyítés, hiszen a több tíz- esetleg százezer forintos gyógyszeres kezelést nagyrészt saját zsebből kell fizetniük.

Az egészségbiztosító jelenleg öt beavatkozást finanszíroz. Azoknak a pároknak, akiknek ennyi sem hozott eredményt, de kitartóak, a többi kezelést már maguknak kell finanszírozniuk.

Az MDF egészségpolitikusa szerint azonban az utóbbi időben javult a kezelések eredményessége, ami alapot adhat arra, hogy csökkentsék a támogatott beavatkozások számát.

Pusztai Erzsébet elképzelhetőnek tartja, hogy a 35 év feletti nők esetében négyet, míg a 35 év alattiak esetében három eljárást támogatna az állam. A fiatalabb nőknek ugyanis lényegesen jobb esélyük van arra, hogy megtermékenyüljenek.

Pusztai Erzsébet azonban finanszírozás átalakítását alapos felméréshez kötné.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Régiós bajnok a forint

Régiós bajnok a forint

A hétfő délutáni erősödés óta tesztel a forint egy fontos technikai vonalat, amely ha letörik, akár a ma reggel közzétett várt feletti magyar GDP-adat hatására, akkor további tér nyílik meg a forint számára. Délelőtt sokáig nem talált erőre a forint, de aztán elindult az erősödés. A hónapban egyelőre a legnagyobb zárkózást a forint mutatta be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×