eur:
390.63
usd:
364.67
bux:
68281.3
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Hathavi jutalom a felső 10 százaléknak

Januártól vezetik be a teljesítményalapú bérezést a közigazgatásban - közölte a kormányzati személyügyekért felelős államtitkár. Elsőként a vezetőkre alkalmazzák a módszert, júliustól azonban már minden közalkalmazott jutalmazásában figyelembe veszik munkája minőségét is.

A bérezési rendszerben négy kategória alapján kapnak majd fizetést a dolgozók.

Az első szint a kivételes teljesítőkre vonatkozik. A dolgozók ezen 10 százaléka több mint hathavi fizetést is kaphat jutalomként - mondta Szetey Gábor.

Akik magas színvonalon dolgoznak, akár négyhavi fizetésüknek megfelelő jutalmat kaphatnak, a dolgozók 50-60 százaléka pedig, akik elvárt teljesítményt nyújtanak, az éves fizetésük 3-14 százalékát kaphatják meg jutalomként.

Azt is közölte, hogy továbbra is megmarad a közigazgatásban a 13. havi fizetés.

A Kormányzati Személyügyi Szolgáltató és Közigazgatási Központ január 1-jén kezdi meg működését.

Fidesz: "gyurcsányi modell"

Ágh Péter fideszes országgyűlési képviselő a bejelentésre úgy reagált: a mai kormányszóvivő tájékoztatón kiderült, hogy az egész közigazgatási szférában a "gyurcsányi teljesítménymodellt" akarják bevezetni, vagyis azt díjazzák, aki több rosszat tesz az embereknek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Ügyészségi nyomozás kezdődött az Osztrák Szabadságpárt jelenlegi és korábbi vezetői ellen

Korrupció gyanújával nyomozást indított a bécsi gazdasági ügyészség az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) jelenlegi elnöke, Herbert Kickl és két volt pártelnök, az egykori alkancellár, Heinz-Christian Strache, valamint az elnöki székben őt váltó Norbert Hofer, korábbi közlekedési miniszter ellen. Azzal gyanúsítják őket, hogy sajátos hirdetési ügyletet kötöttek Wolfgang Fellner médiavállalkozóval, aki ellen ugyancsak folyik a vizsgálat, mégpedig vesztegetés, vesztegethetőség, továbbá hűtlen kezelés gyanújával.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×