eur:
391.06
usd:
366.11
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti

Fidesz: 1,5 milliárd forintot pocsékolt el a koalíció

A Fidesz helyi képviselői szerint mintegy 1,5 milliárd forintos kár érte a XI. kerületet azzal, hogy eladták az önkormányzat maradék részesedését a Kopaszi-gát fejlesztését végző Öböl XI. Kft-ben. Schneller Domonkos, a kerületi Fidesz-frakció helyettes vezetője az InfoRádiónak azt mondta: fontolgatja, hogy ügyészséghez fordul, mert a kerületi vezetés jelentős vagyoni hátrányt okozott az önkormányzatnak.

Az MSZP, az SZDSZ és az MDF-es képviselők megszavazták, hogy a XI. kerületi önkormányzat eladja a Kopaszi-gát fejlesztésére létrehozott társaságban lévő üzletrészét, egyszázaléknyi rész kivételével Leisztinger Tamás MSZP-közeli vállalkozónak - mondta Schneller Domonkos.

Bár a kerület vezetése azt állítja, hogy a legjobbkor veszi ki a pénzét a cégből az önkormányzat, és így is van nyeresége az ügyleten, Schneller Domonkos pont az ellenkezőjét állítja, nevezetesen azt, hogy a kerület 1,5 milliárd forintot veszít az üzletrész eladásával.

A kerület annak idején egy olyan szerződést írt alá, amelynek értelmében most csak annyival szállhat ki az üzletből, amennyivel három évvel ezelőtt beszállt a cégbe - hangsúlyozta Schneller Domonkos, aki szerint a projektbe bevitt 36 hektárnyi Duna-parti területet a valós értékénél jóval alacsonyabb értéken számították be.

Így a kerület csak akkor kerülhetett volna ki nyertesként az ügyből, ha megvárja, amíg nyereséget termel a fejlesztés - hangsúlyozta a fideszes képviselő.

Schneller Domonkos megjegyezte: fontolgatja, hogy az ügyészséghez fordul, mert az önkormányzatnak igen jelentős vagyoni hátrányt okozott a kerületi vezetés ezekkel a döntésekkel.

Molnár: drágábban adták el a területet

A kerület szocialista polgármestere azt mondta: az ingatlanrészt a három évvel ezelőttihez képest 40 százalékkal magasabb áron kel el.
Molnár Gyula szerint sem jogszabálysértés, sem vagyonvesztés nem történt.

A kerület polgármestere az InfoRádióban azt is elmondta: a részesedésért kapott bevételre szüksége van a jövő évi költségvetésnek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Záporoznak a fontos adatok - Ütik a tőzsdéket

Európában a Volkswagen kedvezőtlen számait követően az autógyártók vezették az esést, ezt követően pedig az amerikai tőzsdék is egyre nagyobb mínuszban vannak a vártnál kedvezőbb béradatok publikálását követően. A befektetők eközben már a piaczárást követő gyorsjelentésekre is figyelnek a holnapi kamatdöntés előtt: az Amazon, az MAD, és a Supermicro egyaránt a keddi zárást követően teszi közzé legfrissebb számait.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×