eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyurcsány-blog: "poshadt mocsárban dagonyázni"

A miniszterelnök az utóbbi napokban keveset írt blogjába, annál többet idézett. Gyurcsány Ferenc kedden Krúdy Gyulához fordult, legutóbb pedig egy gyermekorvos cikkét másolta át naplójába.

A Krúdy-idézetek a nők és a férfiak kapcsolatáról szólnak, különösebb aktualitás nélkül. A miniszterelnök mindössze azzal indokolja az idézetek szerepeltetését, hogy "Krúdy Szerelmeskönyve akadt a kezembe".

"Nem tettem vissza a vékonyka kis könyvet, hanem inkább lapozgattam, hazavittem. Rövid kis szövegeket ízlelgettem. Hadd másoljak ide három idézetet. Na nem azért, mert rám jellemzőek, bár ki tudja. Próbáltam nem megkönnyíteni e napló olvasóinak a dolgát, ezért inkább semlegesebb szövegeket választottam. Tudtam volna izgalmasabbakat, többértelműeket is választani, de az talán túlzás lett volna" - írta Gyurcsány Ferenc.

Legutóbbi bejegyzésében a kormányfő viszont hosszasan idézi Kádár Ferenc gyermekorvos cikkét, amely a Házi Gyermekorvosok Egyesületének szakmai lapjában jelent meg Hétköznapi hazugságok címmel.

"Dramatikus kórrajz: annyiban dramatikus, hogy a szöveg nyilván nem száraz tényszerű elemzés, inkább a szembesítés, a szembesülés, és felismerés katartikus élményét előállítani kívánó pörölycsapás, amelyben nem a részletek a fontosak - azok talán nem is mindig pontosak -, hanem az egész együtt, a textus alapüzenete" - írta a miniszterelnök.

"Az egészségügyi reformnak van egy sor intézményi, szabályozási, pénzügyi része. Az egész mögött viszont ott van egy kulturális dilemma. Valamennyiünk dilemmája - a politikusoké, a betegeké, az orvosoké egyaránt -, hogy vajon helyesen cselekszünk és viselkedünk-e ebben az ügyben" - vélekedik Gyurcsány Ferenc.

Az idézett szöveg hosszasan sorolja a szerző szerint az egészségügyben megváltoztatásra váró jelenségeket, így például "indokolatlan ellátást orvosinak hazudni, képzetlen orvost képzettnek mondani, nem orvosi munkáért orvosi fizetséget követelni".

"Poshadt mocsárban dagonyázni" - zárul a gyermekorvos miniszterelnök által idézett cikke.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×