eur:
394.06
usd:
363.76
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Másfél év a társaira támadó rendőrnek

Másfél év letöltendő szabadságvesztésre enyhítette a Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa annak a dunakeszi rendőrtisztnek az ítéletét, aki szeptember 18-áról 19-ére virradóra részt vett az MTV-székház elleni ostromban.

Az első fokon három és fél éves börtönbüntetésre ítélt férfit az ítélőtábla "háromrendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérlete, valamint egyrendbeli szolgálati közeg elleni erőszak bűntette" miatt - mondta ki bűnösnek.

Az ítélet szerint a fiatalember a barátaival a Kossuth térre indult, majd ott hallották, hogy az MTV-székház előtt gyülekeznek az emberek.

Tanúvallomások szerint a fiatalember poroltót, illetve köveket dobott a rendőrök felé, valamint egy zászlórúddal bökött feléjük az MTV székházának ajtaján található rácson át.

Ezzel kapcsolatban a katonai tanács elnöke kifejtette: a vádlottnak tisztában kellett lennie azzal, hogy a kockakő súlyos testi sértést okozhat a rendőröknek. Hangsúlyozta: a vádlott a tárgyaláson az utolsó szó jogán megbánta tettét.

"Itt állok önök előtt megszégyenülve és az ország előtt is" - mondta az utolsó szó jogán a volt rendőr főhadnagy.

Hozzátette: a hisztéria magával sodorta, de a helyszínt önként elhagyta, a székházba pedig nem ment be.

Szólt arról is, hogy bűnössége terhét egy életen keresztül hordozza, és ezzel a családját is megterhelte. "Szeretnék új ember lenni" - fogalmazott végül.

A tanácselnök kifejtette: a nem jogerős ítélet "túlzó volt". Hozzátette ugyanakkor, hogy az első fokon eljáró bíróság helyesen állapította meg, hogy a vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása szükséges.

Címlapról ajánljuk
Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban
videók

Milák Kristóf még nem tett pontot a mondat végére Párizsban

Hosszú csendjében tavaly egyetlen mérvadó interjút adott, amelyben fogadalmat tett olimpiai aranyérmeinek számára Milák Kristóf, és bár 200 méteren Párizsban nem járt sikerrel, ott van még a 100 méter, valamint a Los Angeles-i nyári játékok is, ahol még mindig bőven 30 év alatt lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×