eur:
389.38
usd:
362.64
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Gyógyászati segédeszközre is kevesebb jut

A kormány 7,6 milliárd forinttal csökkenti jövőre a gyógyászati segédeszközök támogatását. Decembertől pedig csökken a támogatott eszközök köre és sok segédeszköz támogatásának mértéke.

A valamivel több mint négyezer eszköz helyett decembertől csak 2.816 termék szerepel a közgyógylistán - közölte Horváth Ágnes, hozzáfűzve: az egyedi készítésű gyógyászati segédeszközök teljes köre továbbra is felírható a közgyógyellátottaknak.

Az egészségügyi betétek, pelenkák, tamponok támogatása 85 százalék helyett 70 százalék, az analóg hallásjavító eszközöké 85 helyett 50 százalék lesz. Az Egészségügyi Minisztérium államtitkára elmondta, hogy a változtatás oka: a pazarlások megszüntetése.

A hallókészülékek esetében az analóg készülékek támogatása is 85 százalékról 50-re csökkent, azonban a digitális segédeszköz támogatása változatlanul 50 százalékos - mondta el Horváth Ágnes.

Az ortopéd cipők és tartozékaik esetében a súlyos lábdeformitás esetén a támogatás nem változik, de a közepes és enyhe elváltozásoknál felírt cipők támogatása 70 százalékról 50-re csökken.
Nem változik a stomazsák, a végtagprotézisek és a kerekesszékek támogatása, eszerint a végtagprotézisek 100, a kerekesszékek támogatása 85 százalék marad.

Hozzátette: a 2007-es költségvetésben a gyógyászati segédeszköz kasszát 7,6 milliárd forinttal kevesebbre tervezték, így jövőre az 35 milliárd forint lesz, az idei 42,6 milliárdhoz képest.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×