eur:
389.76
usd:
365.15
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Készen állnak a kommandósok a pénteken megszökött férfi elfogására

Több használható bejelentést is kapott a rendőrség a pénteken megszökött rabról. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy a nyomozók az új információk birtokában készülnek csapdát állítani a 38 éves fegyveres férfinak és a kommandósok már készen állnak a bevetésre.

A budapesti rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese a közszolgálati televízióban elképzelhetőnek tartotta, hogy a férfi előre kitervelte szökését.

"Az első pillanatokban (...) a körülmények alapján úgy tűnt, hogy ez egy spontán szökés (...) de aztán menet közben nagyon sok személyt szólítottunk mi meg, adatokat gyűjtöttünk, amelyek egyre inkább arra utaltak, hogy van bizonyos szándékosság és előkészítettség ebben az akcióban" - mondta Tóth Gábor.

Yazbekné Szabó Katalin, a büntetés-végrehajtás szóvivője pedig arról beszélt, hogy szakszerű volt az intézmény munkatársainak eljárása.

Hozzátette: a történtek után felülvizsgálják, és ha kell szigorítják a biztonsági előírásokat.

Arról, hogy a férfi hogyan juthatott ki az ügyészség Fő utcai épületéből, Yazbekné Szabó Katalin azt mondta: nem egy őrzött objektumról van szó. Az épületet civilek védték, ezért a férfi "szinte pillanatok alatt át tudott jutni a portán, tehát akadályba nem ütközött".

A 38 éves elítélt pénteken délelőtt szökött meg a Budapesti Katonai Ügyészségről. Leütötte az őrt és elvette fegyverét. A rendőrség fél millió forintot ajánlott fel annak, aki információval szolgál hollétéről.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Erősödik a forint

Erősödik a forint

Szerdán, azaz május elsején tartja kamatdöntő ülését az amerikai Fed, amelyet este 8 órakor ismerünk meg, és amint ma reggeli elemzésünkben rámutattunk: kulcsfontosságú az, hogy milyen üzeneteket fogalmaz meg a jegybank, amelyek világszerte komoly kilengéseket okozhatnak. A dollár kedd délután óta határozottan erősödött az euróval szemben, de ez egyelőre nem viselte meg a forintot. Sőt, szerda reggel meglódult az illikvid kereskedés mellett, és a jelek szerint készül letörni egy fontos technikai szintet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×