eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Visszakapja a tárca a mindössze 3 millióért eladott lakást

"Etikátlan és jogi kérdéseket is felvet az az adásvételi szerződés, amelyet a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium volt közigazgatási államtitkára kötött Huber Miklóssal, a tárca egykori gazdasági igazgatójával - állapította meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium vizsgálata. A tárca a szerződést a vevő kezdeményezésére visszamenőleges hatállyal felbontja, így a mindössze hárommillió forintért eladott lakás visszakerül állami tulajdonba.

A vizsgálatot a héten rendelte el Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter, miután tudomására jutott az ügylet.

A tárca és területi szerveinek kezelésében több ezer ingatlan van, amelyek feletti rendelkezési jog az adott szerv vezetőjének felelősségi körébe tartozik - olvasható a dokumentumban.

A konkrét ügyben lefolytatott vizsgálat megállapította, hogy az adásvételi szerződést egy olyan 1995-ös közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszteri rendelet alapján kötötték, amely túlzottan nagy mozgásteret biztosított az ár megállapítását illetően a szolgálati lakások eladásakor.

Időközben Huber Miklós - aki 1994. december 16-ától dolgozott a minisztériumban - írásban kezdeményezte a tárcánál az ingatlan adásvételi szerződésének közös megegyezéssel történő felbontását.
Mint levelében fogalmazott: az összes körülményt mérlegelve úgy döntött, felajánlja az eredeti tulajdonviszony visszaállítását.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×