eur:
394.26
usd:
357.54
bux:
72982.36
2024. szeptember 3. kedd Hilda

Hárommillió emberre 70 sürgősségi kórházi ágy

A fővárosi önkormányzat nem zárja be egyetlen egészségügyi intézményét sem, de a javaslattervezet alapján kilenc fővárosi önkormányzati kórház más feladatot kap, mint eddig - jelentette be az InfoRádió kérdésére a fővárosi önkormányzat egészségpolitikusa.

Havas Szófia hozzátette: a főváros hét kórházát nyilvánítják kiemelt intézménnyé, és gondoskodni kell a Pest megyeiek sürgősségi ellátásáról is.

Mint mondta, Pest megyében egyetlen kórház sincs, amely sürgősségi ellátást végezne, azaz az egész megyének a fővárosi kórházakba kell járnia.

A budapesti védett kórházak közül is csak egyetlen ilyen van, a Honvéd Kórház, itt egy hetven ágyas traumatológiai osztálya van.

Ez azt jelenti, hogy a megyében és a fővárosban élő mintegy 3 millió ember sürgősségi eseteinek kezelésére ennyi hely áll rendelkezésre. Havas Szófia hozzátette: ezt a számot mindenképpen bővíteni kell.

Rámutatott: gyermekgyógyászati fekvőbeteg ellátást sincs Pest megyében.

Hozzátette: a főváros az elmúlt években komoly fejlesztéseket hajtott végre a Szent Imre, az Uzsoki utcai és a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, ezért ezeket mindenképpen meg kellene tartani.

A problémát növeli, hogy még mindig nem állt fel, így nem működik a főváros egészségügyi bizottsága, így a szükséges döntések sem születhetnek meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.04. szerda, 18:00
Virág Barnabás
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre csúnyább, ami Amerikában történik

Egyre rosszabb hangulatú kereskedést láthatunk az európai és az amerikai tőzsdéken is, ami elsősorban annak tudható be, hogy a Bank of Japan kormányzója benyújtott egy dokumentumot, amely szerint a központi bank folytatja a kamatemelést. Ennek hatására erősödni kezdett a jen, a részvénypiacokon pedig hangulatromlás látszik. Eközben azért a hazai tőzsdén is vannak izgalmak: reggel nagyot ugrott az MBH Jelzálogbank árfolyama, később azonban jött a látványos visszaesés az elmúlt napok sztárpapírjánál.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×