eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Az Európai Néppárt tovább nyomoz az október 23-án történtek ügyében

Meghallgatást szervez a szeptember-októberi budapesti rendbontások ügyében az Európai Néppárt európai parlamenti frakciója.

Az Országgyűlés emberi jogi bizottságának fideszes elnöke közölte: a meghallgatásra a magyar parlament több képviselőjét, civil szervezetek vezetőit, valamint szemtanúkat és áldozatokat várnak.

Balog Zoltán hozzátette: a találkozón várhatóan részt vesz az unió igazságügyi biztosának, Franco Frattininek a megbízottja.

A fideszes képviselő azt mondta: a meghallgatáson jelen lesz Ékes Ilona, a Fidesz országgyűlési képviselője és Morvai Krisztina büntetőjogász, valamint meghívták Révész Máriuszt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét is, akit október 23-án bántalmaztak.

Balog Zoltán kérdésre válaszolva közölte: a Magyarországon történteket az Európai Unió belügyének is lehet tekinteni, ezért elképzelhetőnek tart egy uniós vizsgálatot, de a meghallgatásnak is nagy jelentősége van.

Az Európai Néppárt nem először foglalkozik az üggyel

Korábban az Európai Néppárt több alkalommal is bírálta a magyar kormányt az október 23-án történtek miatt.

November 10-én a Néppárt vezetése megdöbbenését fejezte ki a "rendőrségi brutalitás példátlan mértéke" miatt.

"A rendőrség aránytalan és erőszakos módon lépett fel Budapesten, békés embereket provokálva, törvénytelen fegyvereket használva, tüntetőket zaklatva, embereket - gyakran időseket és asszonyokat gyermekekkel - támadva és verve" - olvasható a konzervatí pártok tömörítő szervezet közleményében. Részletek itt!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×