eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

SZDSZ: működik a koalíciós megállapodás

A fővárosi SZDSZ frakcióvezetője szerint működik a szocialistákkal kötött koalíciós megállapodás. Ikvai-Szabó Imre a Fővárosi Közgyűlés "kis zavarnak" minősítette azt, hogy az ellenzék és az MSZP-frakció többször együtt szavazott az SZDSZ ellenében.

"Dolgozunk, a fővárosi önkormányzat működik, (...) van főpolgármestere, főjegyzője, három bizottsága" - mondta, utalva Tarlós Istvánnak Fidesz-KDNP frakciószövetség vezetőjének arra a nyilatkozatára, hogy a városháza lassan a működésképtelenség határához ér.

A fővárosi önkormányzat egyáltalán nem működésképtelen, a költségvetés tervezése, továbbá a közbeszerzések már folyhatnak - tette hozzá.

Szerinte a koalíciós megállapodás - amelyet ugyan még nem írtak alá a felek - működik, mivel a felek betartják azt. Arra a felvetésre, hogy az ülésen több esetben a Fidesz-KDNP és az MSZP együtt szavazott, és így az SZDSZ kisebbségben maradt, azt mondta: amikor "formailag" is koalíciós partnerük lesz az MSZP, "akkor majd eláll ettől". A délelőtt történteket Ikvai-Szabó Imre "egy kis zavarnak" minősítette.

Gy. Németh Erzsébet (MSZP) főpolgármester-helyettessé választásának ügyében azt mondta: ez nem egy cserekereskedelmi helyzet, hanem egy komoly politikai kérdés. Ezzel Molnár Gyula, az MSZP fővárosi elnökének kérdésére utalt, amelyben a szocialista politikus arra volt kíváncsi: mit kap a frakciója cserébe, ha Gy. Németh Erzsébet nem kapja meg a posztot.

Demszky Gábor főpolgármester kedden jelentette be, hogy nem fogadja el Gy. Németh Erzsébet helyettesének, mert nincs meg a szükséges bizalmi viszony közte és a szocialisták jelöltje között.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×