eur:
394.11
usd:
364
bux:
74051.15
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka

Kifehérítené a kampánypénzeket az SZDSZ

A kampányfinanszírozás módosítását javasolja a Szabad Demokraták Szövetsége. A párt két ügyvivője közölte: indítványuk szerint a jelenlegi 386 millió forint helyett 1 és 2 milliárd forint közötti összeget lehetne kampányra költeni, ezzel egyidőben meg kell teremteni a finanszírozási rendszer átláthatóságát és ellenőrizhetőségét.

Horn Gábor elmondta: az Állami Számvevőszéknek valódi jogosítványokra lenne szüksége, a mostani rendszerben ugyanis a pártok által bemondott számokat veszi figyelembe a testület.

Az ügyvivő hozzátette: javaslatuk alapján a reklámcégek kötelezettséget vállalnának arra, hogy minden pártnak ugyanannyiért adják a reklámfelületeket.

Gusztos Péter fontosnak tartja azt is, hogy a pártokat csak magánszemélyek és csak nyilvánosan támogathassák, vállalkozások és gazdasági szervezetek ne.

A Fidesz egyetért a módosítás szükségességével. Nyitrai Zsolt képviselő azt mondta: fontosnak tartják, hogy a téma ne csak kampányszerűen merüljön fel, hanem a pártok állapodjanak meg a törvény módosításában is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×