eur:
394.09
usd:
364.12
bux:
74051.15
2024. július 31. szerda Oszkár

Csaba László: késésben a kormány

Csaba László közgazdász szerint egyenetlenül oszlanak meg a megszorítások terhei a különböző társadalmi rétegek között.

A mikro- és a kisvállalkozások biztosan rosszul járnak - vélekedett az egyetemi tanár az InfoRádió Aréna című műsorában.

Csaba László úgy vélekedett, hogy a fiatalok is nehéz helyzetbe kerülnek, ugyanis nehéz lesz munkát találniuk.

A kis- és közepes vállalkozások nem tudnak majd új munkahelyeket teremteni az adóterhelés növekedése miatt, az állami szektor pedig leépít. Marad a szürke- és a feketegazdaság, amely azonban kiszámíthatatlan és tervezhetetlen - tette hozzá.

Nehéz helyzetbe kerülnek a növekvő energiadíjak miatt azok a nyugdíjasok is, akik a nyugdíjukhoz képest nagy lakásban élnek - mondta Csaba László.

Az egyetemi tanár szkeptikusan vélekedik a kormány által bejelentett lépések hatását illetően.

Legalább 7-8 hónapos késésben van a kormány saját ütemtervéhez képest, nincs már idő a töprengésre - mondta, hozzátéve, hogy a tapasztalatok szerint a kabinetek csak működésük első 6-9 hónapjában képesek nagyobb változtatásokat végrehajtani.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Milák Kristóf ezüstérmet szerzett 200 méteres pillangóúszásban

Ahogy Tokióban 3 évvel ezelőtt, Tárnok 24 esztendős büszkesége a 200 méteres férfi pillangóúszás olimpiai aranyérmének megszerzésére készült Párizsban is. 150 méterig minden rendben is volt, de a nagy rivális Léon Marchand ellenállhatatlan hajrát produkált.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Vastag pluszban zártak az amerikai indexek a Fed-döntés mellett

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel az ázsiai piacokon, ezt követően pedig Európában is emelkedtek a tőzsdék, és Amerikában is jó a hangulat, a Nasdaq vezetésével raliznak a piacok. A vártnak megfelelő Fed-kamatdöntésre (tartás) nem volt érdemi mozgás a vezető amerikai részvényindexekben, és Jerome Powell Fed-elnök iránymutatásai sem váltottak ki komolyabb csapkodásokat, így a vezető részvényindexek jelentős emelkedéssel zártak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×