eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

MSZP: Demszkynek vissza kell vonnia vétóját!

Nem közeledett a főpolgármester és az MSZP tárgyalódelegációjának álláspontja Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettesi jelöltségének ügyében, amelyet Demszky Gábor megvétózott.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője az InfoRádióban elmondta: a szerdai egyeztetésen mind Demszky Gábor, mind a szocialista párt fenntartotta eddigi álláspontját.

Steiner Pál hangsúlyozta: ezt a patthelyzetet a főpolgármesternek kell feloldania, azzal, hogy visszavonja a levelében foglaltakat, és Gy. Németh Erzsébetet főpolgármester-helyettesnek jelöli.

A politikus álságosnak minősítette a Fidesz fővárosi frakcióvezetőjének ajánlatát, miszerint a képviselőcsoport támogatná Gy. Németh Erzsébetet.

Mivel csak akkor lehet a kérdésről szavazni, ha Demszky Gábor jelöli Gy. Németh Erzsébetet a posztra, hiányzik a történet másik oldala - tette hozzá.

SZDSZ: sok beszélgetésre van szükség

Az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője az InfoRádióban elmondta: folytatják az egyeztetést Gy. Németh Erzsébet jelölése ügyében. Ikvai Szabó Imre szerint a helyzet megoldásához "sok-sok jószolgálati és bizalomerősítő beszélgetésre van szükség".

A politikus kitért arra is, hogy mindkét fél érvényesnek tartja az együttműködést, a kidolgozott koalíciós megállapodás keretei között.

A személyi kérdésnek persze vannak politikai következményei, ezért nem választjuk meg a főpolgármester-helyetteseket, és nem véglegesítjük a bizottsági struktúrát sem a közgyűlés következő ülésén - tette hozzá.

A pénzügyi bizottság megalakítására viszont kidolgozzák az előterjesztést, mivel annak létrehozását a törvény előírja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×