eur:
386.96
usd:
355.88
bux:
68088.24
2024. május 17. péntek Paszkál

Továbbra sincs megegyezés a bérekről

Továbbra sincs megállapodás a versenyszférának a jövő évre ajánlandó béremelés mértékéről az Országos Érdekegyeztető Tanácsban.

A mai ülésen a munkáltatói oldal 3,5-6 százalékos emelést ajánlott, a kormány korábban 6-6,5 százalékot javasolt, a szakszervezetek szerint viszont 15 százalékos bruttó béremelésre lenne szükség a reálbérek néhány százalékos javulásához.

A találkozón a kormányzati oldal azt is közölte, hogy a továbbiakban kész szakbizottsági szinten egyeztetni azokról a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatokról, amelyek nem befolyásolják a 6,8 százalékos államháztartási hiánycél teljesítőségét.

A jövő évi költségvetési törvényjavaslatokkal összefüggésben a munkáltatói és a munkavállalói oldal is számos kifogást és javaslatot fogalmazott meg.

Pataky Péter, a szakszervezetek egyik szóvivője javasolta, hogy emeljék az adómentesen nyújtható étkezési támogatás mértékét, az iskolakezdési támogatást pedig legalább az infláció mértékével növeljék.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Demkó Attila: Harkiv elfoglalásához kevés az ottani orosz erő

Miközben az amerikaiak továbbra is ragaszkodnak ahhoz, hogy fegyvereiket csak Ukrajna megszállt részein vethetik be orosz erők ellen, egy ukrán katona a The Telegraph-nak arról beszélt, hogy az ukrán seregek frusztráltak amiatt, hogy tétlenül kell nézniük Vlagyimir Putyin katonáinak felsorakozását a határövezet orosz oldalán, és így Harkiv el fog esni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×