eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Anyagilag megérheti a választási vereség

A választásokon alulmaradt polgármesterek közül többen akár jól is járhatnak a vereséggel, hiszen keresettek lehetnek az üzleti szférában. Van olyan városvezető, aki már most válogathat az ajánlatok között.

A Népszabadságban arról olvashatnak, hogy a választásokon alulmaradt polgármesterek közül többen profitálhatnak is vereségükből: a vezetői tapasztalat, az uniós pályázati rendszer ismerete és a kapcsolati tőke ugyanis keresetté teszi az üzleti szférában a távozó városvezetőket. Nem csoda, hogy vannak közöttük olyanok, akik válogathatnak az állásajánlatok között. Dióssy László, Veszprém leköszönő szabad demokrata polgármestere például - elmondása szerint - az elvesztett választás óta négy konkrét ajánlatot kapott az üzleti szférából. A kistelepülések bizalmat nem szerzett polgármesterei többségének egyáltalán nem okoz egzisztenciális gondot, ha csomagolniuk kell - ők ugyanis jobbára ingyen vagy jelképes összegért intézték falujuk ügyeit.

A Magyar Nemzet "Harc a pozíciókért, balliberális belháború" címmel közöl írást. Késhegyig menő vitákat, a szűkülő pozíciókért vívott hatalmi harcot hozta az MSZP és az SZDSZ számára az egy héttel ezelőtti önkormányzati választás. A lap szerint a pénteken megalakuló Fővárosi Közgyűlés minimálisra csökkent koalíciós többségének törékenységét fokozhatja sértett politikusainak növekvő száma.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy az Európai Bizottság Magyarország kérésére 300 ezer tonnával emelte a búza exportcélú értékesítésére, 200 ezer tonnával pedig a kukorica belpiaci értékesítésére rendelkezésre álló pályázható keretmennyiséget.

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogy a jövőben több hiteles üzleti információt nyújt a gazdasági társaságokról a cégjegyzék. Az igazságügyi és rendészeti tárca tervei szerint a hitelezővédelmi okból nyilvántartásba kerülő, az úgynevezett cégfigyelő lapon feltüntetett adatokat korlátozás nélkül bárki megismerheti.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×