eur:
387.07
usd:
355.95
bux:
68088.24
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

Lamperth: Manipulatív eljárás volt a hangfelvétel

Lamperth Mónika önkormányzati és területfejlesztési miniszter szerint önkényesen megvágott, illegálisan készített az a hangfelvétel, amelyet vasárnap hozott nyilvánosságra a rádió az MSZP országos választmányán elmondott beszédéből idézve.

A miniszter hangoztatja: a beszédéből összevágott hanganyag torzítja a kormány valós szándékait, ezért a manipulatív eljárás ellen tiltakozik.

Lamperth Mónika közleményében rámutat: a kormány a területfejlesztési törvény módosításán dolgozik, amelyre azért van szükség, mert a Fidesz nem fogadta el a regionális választott önkormányzatok létrehozásáról szóló, kétharmados többséget, igénylő javaslatokat, ezzel veszélyeztette az európai uniós források felhasználását.

A kormány az európai uniós pénzek minél teljesebb körű felhasználása érdekében hamarosan leteszi javaslatait a parlament asztalára - mutat rá a miniszter.

Hozzáteszi: nem a jelenleg is érvényes hatalmi viszonyokat kívánják átrendezni, hanem a felelősségi viszonyokat akarják pontosan szabályozni az uniós források befogadhatósága érdekében.

A javaslatról a parlament hivatott dönteni, a beterjesztés előtt a területfejlesztési miniszter - miként a választmányi ülésen is kifejtette - a frakciókkal is egyeztetni kíván.

Lamperth Mónika közleményét kiegészítve hangsúlyozza: a Fidesznek szembe kell néznie azzal a tévedésével, hogy a parlamenten kívülre helyezi a politizálást ahelyett, hogy részt venne a parlamenti munkában.

Az önkormányzati és területfejlesztési miniszter arról is beszélt, hogy ő maga is többször tett kísérletet arra, hogy egyeztetést hívjak össze a parlamenti pártok között, de nem járt sikerrel.

"Mérhetetlenül destruktívnak" tartja például, hogy a régió közgyűlés és a regionális választás kérdéseiről az ellenzék nem volt hajlandó tárgyalni.

A miniszter közleményében emlékeztet arra, hogy a Fidesz nem szavazta meg a választott régió létrehozásához szükséges 2/3-os törvényt. Így most nem voltak regionális választások sem, és nem lesznek regionális közgyűlések, emiatt a központi állam rákényszerül, hogy saját eszközeivel folytassa a regionalizációt.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.

Vége az extrém drágulásnak, erős nyári balatoni szezon jöhet

A munkaerőhiány enyhülésének és a vendéglátóipar magára találásának köszönhetően idén csak kisebb mértékű, 8-10 százalékos áremelkedés várható a Balatonnál. Járdi Roland, a vg.hu újságírója az InfoRádióban elmondta: kedvező hatással van az árszínvonalra az is, hogy négy évszakossá váltak a helyi szálláshelyek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×