eur:
386.38
usd:
355.25
bux:
0
2024. május 20. hétfő Bernát, Felícia

A patikusok a kormányfőhöz fordulnak

Gyurcsány Ferenc kormányfőhöz fordulnak a patikusok azért, hogy megismerhessék az egészségügyi miniszter gyógyszerellátásról szóló terveit.

A Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke az InfoRádióban azt mondta: erről 300 patikus és a gyógyszerellátáshoz kapcsolódó szervezetek 3000 képviselője döntött a gyógyszerészek rendkívüli fórumán Siófokon.

Mikola Bálint elmondta: a meghívott egészségügyi tárcavezető nem ment el az ülésre. Hozzátette: a gyógyszerészek nem tudják, hogy konkrétan milyen gyógyszereket lehetne a benzinkutaknál és a bevásárló központokban kapni a gyógyszerforgalmazás liberalizációja után.

Hangsúlyozta: mivel a patikusok nem ismerik a jogszabályt, így a szakma képviselői nem tudják elmondani véleményüket a készülő törvényekről.

Versenyhivatal: a gyógyszervásárlás biztonságát nem veszélyezteti a liberalizáció

A Gazdasági Versenyhivatal versenypolitikai szakértője szerint nem lesz kevésbé biztonságos a gyógyszervásárlás, ha megvalósul a patikaliberalizáció.

Torjákné Amberger Teréz az InfoRádióban azt mondta: a gyógyszerbiztonságot illető követelmények ugyanazok lesznek azoknál az intézményeknél is, amelyek nem minősülnek gyógyszertárnak.

A patikusok a kormány tervei ellen a múlt héten kétórás tiltakozó demonstrációt tartottak. Az akció miatt a versenyhivatal eljárást indított.

Torjákné Amberger Teréz hangsúlyozta: az aláírásgyűjtés, közlemények kiadása, és nagygyűlések tartása legális tiltakozásnak minősül, de az összehangolt patikabezárások, az ügyeletek számának csökkentése már beleütközhet a versenytörvénybe.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Drámai fotók a letarolt kishajóról, újabb részletek az eltűnt magyar fiatalokról

Hét magyar és egy olasz volt azon a kishajón, amelyet letarolt a szállodahajó Verőcénél. Eddig egy ember menekült meg, az olasz férfi. A kishajót is megtalálták már és kiemelték. Öt embert még keresnek. Ketten biztosan meghaltak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×