eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

"Egy másik Gyurcsány Ferencet láttunk"

Gyurcsány Ferenc új arcát mutatta, míg Orbán Viktor a tőle megszokott módon beszélt, de volt új elem a mondanivalójában - mondta Bence György filozófus, az InfoRádió Aréna című műsorában a két politikus pénteki beszédeit értékelve.

Bencze György szerint a miniszterelnök beszéde azért volt érdekesebb, mert egy másik Gyurcsány Ferencet láthattunk.

"A régi stílusa valakit idegesített, valakinek tetszett, de azt senki sem tudta, hogy mást is tud. A régi stílusában a nyegle vonások keveredtek egyfajta érzelgősséggel, most viszont egyik sem volt jelen, ezúttal egy lényegesen visszafogottabb embert láttunk" - fogalmazott a Metazin.hu alapítója.

A filozófus szerint ez részben egy új szerep, de valószínűleg a történtek hatása is megmutatkozik benne.

Régi Orbán, újdonsággal

Orbán Viktor a régi önmagát hozta, bár a mostani beszéde, mivel nagy tömegnek szólt, tele volt szimbólumokkal, és érzelmekre ható elemekkel, még a korábbi nagygyűléseken tartott beszédeihez képest is több volt ezekből - vont gyorsmérleget Bencze György.

A szakember hozzátette: őt irritálja az a megfogalmazás, miszerint "erkölcsi válságba taszították a nemzetet, és onnan valahogyan ki kell rángatni".

A politika fontos, de nem hiszem, hogy a politikusok erkölcsi válságba tudják taszítani az egész nemzetet, majd onnan, bizonyos személycserék útján, gyorsan ki is tudják húzni - mondta a filozófus.

A Metazin.hu alapítója közölte azt is, hogy bár a stílusban nem volt könnyű észrevenni, de voltak új elemek a Fidesz elnökének beszédében.

Ezek közül a legfontosabb, hogy most már nem csak azt jelenti a Fidesz számára a szakértői kormány, hogy az mindkét politikai tábor kegyelméből kormányozzon, hanem már azt is megoldásnak tartják, hogy a jelenlegi koalíció állítson egy új miniszterelnököt, és őt vegye körül szakértőkkel - hívta fel a figyelmet.

Bencze György szerint Orbán Viktor nagyon messzire ment a kormányoldal kritikájában, de ezzel az elemmel eggyel visszább lépett.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

Minden bejelentés számít a gyermekek online bántalmazása elleni harcban

A szabályozás területén megindult fejlődés Európa és Magyarország számára is kiemelten fontos, csak ez teremti meg a lehetőséget a gyermekek szexuális kizsákmányolásának feltárásához, és teszi lehetővé a gyermekek védelmét az online térben – mondta Varga Árpád, az NMHH gyermekvédelmi főosztályának elemzője.

Szuperhatalmak versengenek egymással azért, ami egyre keresettebb az egész világon

Rengetegféle chipet gyártanak világszerte, amelyek még inkább kompatibilisebbek azokkal a felhasználási területekkel, ahol félvezetőket használnak – mondta az InfoRádióban a chipek jelentőségéről és egyre hangsúlyosabb szerepéről elemzést író Tasnádi Zsombor. Arról is beszélt, hogy a legmodernebb chipeket a hadiipar is beveti, rakétarendszerek vezérléséhez használják.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×