eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 11. szombat Ferenc

Megerősítették Orbán Viktor védelmét

Megerősítették Orbán Viktor védelmét, miután több, személyét érintő fenyegetés érkezett az utóbbi napokban - közölte a Fidesz elnökének biztonsági főnöke.

Hajdú János elmondta: az utóbbi négy-öt napban emelte meg a védelmi szintet, mert több olyan fenyegetés és információ került a birtokukba, amely alapján úgy döntött, hogy ezt mindenképpen meg kell tenni.

Tájékoztatása szerint több helyről kaptak információt a fenyegetésről, és továbbra is érkeznek a már szinte szokásossá váló fenyegető levelek, amelyek általában indulatot fejeznek ki, de azért "nem lehet elmenni mellettük".

Közölte: ebben a pillanatban még nem működnek együtt a rendőrséggel, de nem is zárják ki ennek lehetőségét.

Hajdú János elmondta azt is, hogy vasárnap a Kossuth téri tüntetésen a Fidesztől kapott információ alapján jelentette be Melocco Miklós szobrász, a rendezvény egyik szónoka, hogy Orbán Viktort halálosan megfenyegették, ezért nem ment el a pártelnök a tüntetés helyszínére.

Úgy fogalmazott: feszült helyzet van, és biztosan sok az olyan fenyegetés is, amely nem valós, de ezt előre megmondani csak kevés esetben lehet.

A biztonsági főnök részleteket nem akart elmondani arról, hogy pontosan milyen intézkedéseket tettek a fokozott védelem érdekében, annyit elárult azonban, hogy megerősítették a gépkocsik védelmét.

Hajdú János biztonsági szempontból speciális helyzetnek nevezte a Fidesz pénteki nagygyűlését, amelyen a tervek szerint Orbán Viktor is felszólal. Mint mondta: szakmailag ezt nehéz lesz kezelni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×