eur:
387.97
usd:
360.22
bux:
69201.95
2024. május 12. vasárnap Pongrác

Már nyolc ember kapott börtönbüntetést a zavargások miatt

Nyolc ember kapott eddig nem jogerősen börtönbüntetést, a budapesti zavargások miatt. A legsúlyosabb ítélet egy azóta már elbocsátott rendőr ügyében született, aki részt vett az MTV székház ostromában szeptember 18-án éjjel.

Õt a fővárosi bíróság katonai tanácsa 3,5 éves börtönbüntetésre ítélte, 4 rendbeli szolgálati közeg elleni súlyos testi sértéssel járó erőszak kísérlete miatt. A dunakeszi rendőr szolgálati viszonyát az országos rendőrfőkapitány szüntette meg méltatlanság miatt. Az ítélet nem jogerős.

A zavargásokban egy katona is részt vett, ő másfél éves börtönbüntetést kapott, szintén első fokon. Bűnsegédként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak elkövetésében találták bűnösnek. A honvédség már szerződést bontott vele.

Csoportosan és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt 4 embert ítéltek el, a legenyhébb büntetés 1,5 év, a legsúlyosabb 2 év 10 hónap.

Garázdaság és rongálás miatt egy férfi 1 év 2 hónapot kapott, egy másikat rongálás miatt 20 nap közérdekű munkára ítélték. Az ítéletek nem jogerősek. A bíróságok több esetben néhány napos elzárással sújtották az elkövetőket.

Több mint 20 emberrel szemben megszüntették már az előzetes letartóztatást. Az első ítéletet szeptember 21-én hozták, két fiatal ellen, akik a buszon hangoskodtak - vagyis félelmet keltően viselkedtek. A háromnapos elzárást az őrizet alatt letöltötték.

A gyanúsítottak között szerepel egyébként Goró Oszkár, volt fideszes, illetve fidelitasos kerületi képviselő, aki a Szabadság téren megdobálta a rendőröket.

Az ártatlanság vélelmére hivatkozva - a Fidesz felszólítása ellenére - nem mondott le a kerületi mandátumáról.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Vihart kavar az atléták pénzdíjazása az olimpián, de nagy változást indíthat el

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke nyíltan bírálta a Nemzetközi Atlétikai Szövetséget, amiért pénzdíjat ajánlott fel a sportág párizsi olimpiai bajnokainak. Szabados Gábor sportközgazdász az InfoRádióban azt mondta, az 50 ezer dolláros jutalmazással az lehetett az egyik cél, hogy az olimpia ne értéktelenedjen el a vb-hez és a Gyémánt Liga-sorozathoz képest.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.13. hétfő, 18:00
Csicsmann László
Közel-Kelet szakértő, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×