eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete

A tanítási időkeret szabályozása miatt Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete - jelentette be Kerpen Gábor elnök. Az érdekvédők szerint a közoktatási törvény vonatkozó passzusa a táppénzen lévő pedagógust duplán sújtja.

Alkotmánybírósághoz fordul a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete a tanítási időkeret szabályozása miatt, mert az nem azt veszi figyelembe, mennyi munkát rendelt el az igazgató a pedagógus számára - mondta Kerpen Gábor elnök.

Az érdekvédelmi vezető példaként említette, hogy egy tanárnak hiába van egy adott napon hat órája a betegsége idején, abból csak négyet ismer el a jogszabály.

Kerpen Gábor megerősítette, október 13-án megtartják demonstrációjukat a közoktatási törvény miatt a fővárosban. Hangsúlyozta: politikailag teljesen független, szakmai tiltakozást terveznek.

A szervezők által országos szülői értekezletnek nevezett megmozduláson eddig a Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Keresztény Pedagógusok Szervezete jelezte részvételét, s tárgyalásokat folytatnak a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájával is. A rendezvényre mintegy ezer résztvevőt várnak.

A Miniszterelnöki Hivatal úgy tudja, a Közoktatáspolitikai Tanács október 10-i ülésén a munkavállalói oldal elmondhatja tapasztalatait a közoktatási törvény új passzusairól.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban támadnak, a tengeren nagy veszteség érhette őket - Háborús híreink vasárnap

Az oroszok Harkivban nyomulnak előre, szombaton egy falu elfoglalását jelentette be az orosz védelmi minisztérium. Közben Ukrajna lőszerhiánnyal küzd, és a harkivi frontról több ezer civilt evakuáltak. Tegnap életbe lépett az új törvény, amely átalakítja a hadsereg mozgósításának módját. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elutasította Emmanuel Macron francia elnök javaslatát az Oroszország és Ukrajna közötti ideiglenes tűzszünetre a párizsi olimpia alatt. Szombaton ebben a cikkünkben számolunk be a háború legfontosabb eseményeiről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×