eur:
389.14
usd:
361.07
bux:
68083.63
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tőkés: a hazugságpolitikát büntették a választók

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint a hazugságot büntették a magyar választópolgárok az önkormányzati választásokon, de ezt nem eléggé jelentős mértékben tették. Tőkés László református püspök úgy véli, hogy a magyar társadalom nagy értékválságban szenved.

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke úgy fogalmazott, hogy "erkölcsi szempontból ítéli meg" az önkormányzati választások eredményét. Tőkés László szerint a hazugságot szankcionálták a választópolgárok, "de nem eléggé jelentős mértékben".

A református püspök úgy vélte: minden más nyugati demokráciában nagyobb mértékben sújtotta volna a választás a hazugságot, ám "a magyar társadalom nagy értékválságban szenved".

Tőkés László ugyanakkor nagyon fontosnak nevezte, "hogy a nemzeti oldal a kormánykoalíció értésére adta, miként gondolkodik a gyurcsányi hazugságpolitikáról".

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke szerint a magyar kormány felborította a korábbi hármas külpolitikai prioritás (az európai integráció, a szomszédságpolitika és a határon túli magyarság) egyensúlyát.

Kifejezte reményét, hogy az önkormányzati választások eredménye helyrebillenti a határon túli magyarsággal kapcsolatos politikai egyensúlyt, a nemzeti összetartás és a határok feletti nemzetegyesítés szempontjából hasznossá válik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×