eur:
388.88
usd:
361.18
bux:
68123.84
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Tarlós István frakcióvezető szívesen lenne, de a pártba nem lép be

Ha a Fidesz-KDNP "megválaszt frakcióvezetőnek, akkor a legjobb meggyőződésem szerint tenni fogom a dolgomat, nem fogom ezt a megbízatást visszautasítani, mert nagyon érdekes feladat" - válaszolta hétfőn Tarlós István a közszolgálati televízióban arra a kérdésre, elfogadja-e a pártszövetség frakcióvezetői posztját.

Tarlós István kijelentette: "tartozom annyival a budapestieknek, segítőimnek, támogatóimnak, hogy komolyan vegyem a saját programomat, igyekezzem azt a saját mozgásteremben, lehetőségeimhez képest érvényre juttatni". Ugyanakkor hangsúlyozta: nem fog belépni a Fidesz-KDNP-be.

Mint fogalmazott, "a budapestiek arra választanak minket, hogy működtessük a várost szakmai alapon, együttműködve", ezért kijelentette: törekszik arra, hogy ő is konstruktív tagként vegyen részt a közgyűlés munkájában.

Mivel a Fidesz-KDNP frakciója a közgyűlés csaknem felét teszi ki, ezért nehéz lesz tartósan figyelmen kívül hagyni. Ha a demokrácia szabályai működnek, akkor adott a lehetőség a konstruktivitásra, a szakmai munkára - tette hozzá.

Nem kudarc a vereség

Tarlós István hangsúlyozta: nem kudarcként éli meg azt, hogy nem választották meg Budapest főpolgármesterévé. "Demszky Gáborral a hatalmi pozíciótól függetlenül azonos a legitimitásunk" - jegyezte meg.

Az alig több mint 1 százalékos különbség "olyan számszerű eredmény, amit én nem vitatok, elfogadok, elismerek. Az élet megy tovább. Õszintén szólva én ma már nem érzek kis csalódottságot sem, megbékéltem ezzel a helyzettel" - fogalmazott Tarlós István.

Ugyanakkor hozzátette: "ha egy nehézsúlyú ökölvívó döntőt egy ponttal, vagy egy magasugró olimpiát egy centiméterrel elveszít valaki, az sokkal rosszabb, mint ha kiütnék, vagy hat centiméter különbséggel veszítené el a magasugró versenyt".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 3. 16:15
×
×
×
×