eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

BBC: egyre növekvő nyomás a magyar miniszterelnökön

Sólyom László köztársasági elnök vasárnap esti szavait idézve "Nő a nyomás a magyar miniszterelnökön" címmel közöl írást a BBC internetes oldala. A brit közszolgálati médium által idézett egyes elemzők szerint az államfő gyakorlatilag felszólította a koalíciós pártokat, hogy cseréljék le Gyurcsány Ferencet.

"A miniszterelnök folyamatosan kitér az alapkérdés tisztázása elől. Nem ismeri el, hogy megengedhetetlen eszközöket használt annak érdekében, hogy a hatalmat megtartsa" - idézi a BBC Sólyom László urnazárás után mondott beszédét.

A köztársasági elnök szavai közül a brit közszolgálati médium kiemelte azt is: "Az Országgyűlés dönt a miniszterelnök személyéről. Az Országgyűlés helyreállíthatja a szükséges társadalmi bizalmat. A megoldás kulcsa a parlamenti többség kezében van."

Egyes elemzők úgy értelmezték az államfő szavait, mint felhívást a szocialista és liberális politikusoknak, hogy távolítsák el saját miniszterelnöküket - írja a BBC.

Az ellenzék elsöprő előretörését hozó önkormányzati választásokat a Fidesz a miniszterelnök személyéről szóló népszavazásként harangozta be - emlékeztet a BBC, hozzátéve: Gyurcsány Ferenc a kormánypártok rossz eredményeinek láttán is elutasította a lemondást, és ígéretet tett eddigi politikája folytatására.

A BBC az Országos Választási Iroda adatait is kiemeli, miszerint a rendszerváltás óta most volt a legmagasabb a részvételi arány az önkormányzati választásokon.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×