eur:
389.63
usd:
362.71
bux:
68004.66
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Az SZDSZ alapító elnöke szerint Gyurcsánynak bizalmi szavazást kell kérnie

Az SZDSZ első elnöke szerint "ha a koalíció nem érzékeli a miniszterelnök erkölcsi helyzetének megingását, képtelenné válhat a kormányzásra". Kis János filozófus úgy vélte: az államfő vasárnap esti beszéde után "nem kerülhető el, hogy a miniszterelnök felvesse a bizalmi kérdést a parlamentben".

Az SZDSZ alapító elnöke szerint a "a kormányfőváltás segíthetne lecsillapítani a bizalmi válságot és újrakezdeni a kormányzást".

Kis János a Magyar Hírlapban megjelent írásában úgy fogalmazott: ha nincs közös jelöltje a koalíciós pártoknak, "akkor sem zárható le a krízis azzal, hogy a koalíció egyszerűen bizalmat szavaz a miniszterelnöknek", mert ez - a filozófus szerint - azt fejezné ki, hogy a kormánypártok nem látnak kivetni valót a történtekben.

A filozófus szerint Gyurcsány Ferenc "külön, másokéval össze nem keverhető felelőssége", hogy "tudatlanságban tartotta a közvéleményt a kormány tetteit és azok kockázatait illetően".

Kis János úgy vélte, a választóknak garanciára van szükségük arra, hogy a sajnálkozás és a változtatási szándék komolyan vehető.

Ezért Gyurcsány Ferencnek meg kell válnia Veres János pénzügyminisztertől, aki "személyében jeleníti meg" a korábbi gyakorlatot, s olyan nagy tekintélyű pénzügyi szakembert kell kinevezni a posztjára, akiről tudni lehet, hogy "ilyen ügyletekbe nem keveredik, és szükség esetén akár a kormányfőnek is ellentmond".

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×